Piri-piri, znaną dotąd głównie, jako jedną z odmian papryczki chili, od teraz możemy kojarzyć z nową przekąską marki Tarczyński. Linia Rośl-Inne, która w październiku 2020 roku zadebiutowała na rynku, w Światowy Dzień Wegetarian poszerzyła ofertę o przekąskę stworzoną dla wielbicieli ostrych smaków oraz przede wszystkim dla osób chcących ograniczyć spożywanie mięsa. Produkowane w 100% z roślin, kruche, pikantne Kabanosy Piri-Piri od 11 stycznia dostępne są na polskim rynku.
Marka Tarczyński, wsłuchując się w głosy konsumentów, w 2020 r. wprowadziła na rynek linię przekąsek w całości produkowaną z roślinnych składników, sygnowaną hasłem „bez kęsa mięsa”. Teraz do oryginalnego Kabanosa Roślinnego dołącza Kabanos Roślinny Piri-Piri.
Wegetarianizm to trend, który z dnia na dzień staje się coraz bardziej popularny i znajduje nowych zwolenników. Czas pandemii wywołał w konsumentach poczucie odpowiedzialności za własne zdrowie i sprawił, że jeszcze bardziej niż dotychczas zaczęli oni zwracać uwagę na codzienne żywieniowe wybory.
– Wiemy, że świat potrzebuje nowych źródeł białka, dlatego odpowiadając na potrzeby naszych konsumentów wprowadziliśmy linię Rośl-Inne, której sukces zaskoczył nawet nas samych. Nie spoczywając na laurach, konsekwentnie rozwijamy ją o nowe produkty, czego efektem jest dzisiejsza premiera Kabanosów Piri-Piri. Stworzyliśmy je z myślą o wielbicielach pikantnych smaków, których duża grupa jest także wśród wegetarian i osób, które ograniczają mięso w swojej diecie. Nowa linia doskonale wpisuje się w misję naszej firmy, mającej na celu inspirowanie do mądrego odżywiania, żeby zmieniać życie na lepsze – mówi Tomasz Tarczyński, członek zarządu oraz dyrektor marketingu i eksportu Tarczyński S.A.
Oprócz braku zawartości mięsa, w składzie kabanosów nie znajdziemy konserwantów ani glutenu. Produkt jest całkowicie wegański, a przy jego produkcji nie stosowano GMO. Dzięki wysokiej zawartości białka, witaminy B12, żelaza i błonnika, może stanowić pożywną przekąskę podczas pracy, zimowych spacerów czy w czasie wyprawy w góry.
Dzięki doświadczeniu w komponowaniu kabanosów, marce Tarczyński udało się stworzyć unikalne produkty przygotowane w 100% z roślin, które mają charakterystyczną teksturę mięsa oraz niepowtarzalny smak, spełniając tym samym stawianą obietnicę: „Takie jak lubisz, ale roślinne”.
oprac. P.Ł.