Pierogi z serem i jagodami to idealna propozycja obiadowa na gorące, wakacyjne dni. Kojarzą się z latem, beztroską i wakacjami u babci. Uwielbiają je dzieci, chętnie sięgają po nie również dorośli. Są wpisane w naszą tradycję kulinarną i na szczęście nic nie wskazuje na to, aby kiedykolwiek miały odejść w zapomnienie.
Pierogi z serem i jagodami Jawo, jak na prawdziwy wyrób kuchni polskiej przystało, robione są ręcznie – to dlatego mogą różnić się między sobą wielkością i kształtem. Na szczególną uwagę zasługuje jednak przede wszystkim ich skład, w którym nie ma konserwantów i jakichkolwiek zbędnych dodatków. Mąka, woda, jaja, ser, całe jagody i cukier – to wystarczy, aby powstał produkt, po który chętnie sięgnie każdy miłośnik prostej, smacznej i szybkiej kuchni. Delikatne, miękkie ciasto, wypełnione po brzegi słodkim, serowo-jagodowym farszem, śmiało konkurować może z najlepszymi recepturami sprzed lat.
Warto wspomnieć, że Pierogi z serem i jagodami Jawo docenione zostały przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”, którego zadaniem jest informowanie konsumentów o wysokiej i stabilnej jakości produktu. To najlepsza rekomendacja, jaką może otrzymać producent żywności.
Pierogi z serem i jagodami Jawo to produkt głęboko mrożony, którego przygotowania zajmuje nie więcej niż kwadrans. Wystarczy gotować je na wolnym ogniu przez 12 minut. Doskonale smakują serwowane ze śmietaną lub jogurtem naturalnym, lekko przyprószone cynamonem.