Pierogi firmy „Anita” nie tylko z mięsem

Aktualności

Pierogi firmy „Anita” nie tylko z mięsem

18 sierpnia 2016

Pierogi uchodzą od lat za koronną potrawę tradycyjnej polskiej kuchni. Najczęściej serwuje się je z mięsem, kapustą i grzybami lub ruskie z twarogiem, cebulą i ziemniakami. Nie ma drugiego tak rozpoznawalnego na świecie dania, które kojarzyłoby się z Polską. Tesco postanowiło jednak odświeżyć nieco ulubiony smak i połączyć to, co najlepsze w polskiej kuchni z ulubionymi smakami kuchni europejskiej i południowoamerykańskiej. W sklepach pojawiła się właśnie nowa linia pierogów pod nazwą „Smaki Świata”. To tradycyjne głęboko mrożone pierogi z aż trzema nowymi farszami – meksykańskim, greckim i włoskim. Danie dla Tesco stworzyła działoszyńska firma „Anita”, słynąca z produkcji mrożonych pierogów i pyz dla sieci handlowych. – Zależało nam na daniu, które połączy tradycyjną i znaną wszystkim formę potrawy z zaskakującym smakiem. Efektem tego są mrożone pierogi tworzone według tradycyjnej receptury, ale wypełnione farszem meksykańskim, greckim lub włoskim. To ukłon w kierunku nowych, ulubionych smaków Polaków – mówi Grzegorz Mordalski, właściciel firmy „Anita”.