Pasztet Dworski: Naturalnie szlachetny

Nowości

Pasztet Dworski: Naturalnie szlachetny

Pasztet Dworski to prawdopodobnie najbardziej wykwintna z tegorocznych premier w segmencie przetworów mięsnych. Ten inspirowany polską kuchnią szlachecką specjał powstał z myślą o wymagających smakoszach, poszukujących produktów z najwyższej półki. Wyszukany smak, najlepszej jakości mięso, unikatowa kompozycja przypraw oraz czysty, naturalny, bezglutenowy skład powodują, że w kategorii produktów premium Pasztet Dworski nie ma sobie równych.

Oparty na recepturach kuchni szlacheckiej Pasztet Dworski dostępny jest w czterech wariantach smakowych – z dzikiem, jeleniem, królikiem oraz żurawiną. Każda z odsłon stanowi ukłon w stronę dawnych tradycji kulinarnych, gdy dziczyzna i leśne owoce stanowiły nieodłączny element suto zastawionych stołów w domach polskiej szlachty. Stworzony jedynie z najlepszych gatunków mięsa, doskonale doprawiony, o bogatej konsystencji typowej dla domowych mięsnych przetworów. Pasztet Dworski to bez wątpienia produkt absolutnie wyjątkowy w kategorii pasztetów gotowych, którego smak stanowi kwintesencję kulinarnego mistrzostwa. Ponadto prosty, naturalny, wolny od konserwantów i bezglutenowy skład powoduje, że każdy może się nim delektować. A poręczne słoiczki o pojemności 130 g zawierają idealną porcję specjału, dzięki któremu zwykły posiłek zmieni się w wystawną ucztę niczym ze szlacheckiego dworu.

Inspiracja polską kulturą szlachecką została odzwierciedlona także w projekcie etykiet. Przełamaniem neutralnych barw stały się akcenty w odcieniach typowych dla strojów polskiej szlachty z XVI i VII wieku – bordo, zieleń, szafir oraz żółta ochra. Każdy z nich stanowi również sposób identyfikacji smaku pasztetu.

Producentem Pasztetów Dworskich jest wielkopolska firma Profi.