Ostatni tydzień na rezerwacje stoisk na WorldFood Warsaw

Aktualności

Ostatni tydzień na rezerwacje stoisk na WorldFood Warsaw

07 marca 2017

W dniach 11-13 kwietnia w Warszawie odbędzie się czwarta edycja targów WorldFood Warsaw. To ostatni moment na zgłaszanie się wystawców. Chętni, którzy chcieliby zaprezentować swoją ofertę, mają jeszcze tylko tydzień na zarezerwowanie stoiska. Targi WorldFood Warsaw są znakomita okazją do nawiązania znajomości i kontaktów z potencjalnymi kontrahentami, wzięcia udziału w spotkaniach oraz zaprezentowania swojej oferty. Atrakcja tegorocznej edycji będzie włoski pawilon Bellavita , w którym odbędą się warsztaty kulinarne z udziałem m.in. Andrea Camastra – szefa kuchni i współwłaściciela warszawskiej restauracji Senses odznaczonej prestiżową gwiazdką Michelin, Umberto Vezzoli z T. Bistrot by Mezoli z Milanu oraz Tomasza Koleckiego z Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów. – Ponad pięćdziesięciu najlepszych włoskich producentów żywności i napojów zaprezentuje autentyczne wyroby, wyróżniające się spośród tysiąca innych jakością, marką i historią. W pawilonie spotkają się przedstawiciele wielkich marek i firmy specjalizujące się w produkcji rzemieślniczej – będzie to wyjątkowa okazja, by w jednym miejscu zapoznać się z tak bogatą ofertą trufli, dojrzewającej szynki parmeńskiej, licznych włoskich mięs i wędlin peklowanych, octu balsamicznego z Modeny, oliwy z oliwek pierwszego tłoczenia, świeżych serów i innego nabiału, makaronów oraz regionalnych win i alkoholi wysokoprocentowych – zachęca do odwiedzenia Agnieszka Szpaderska, Manager Targów. „Poradnik Handlowca” jest patronem medialnym Targów WorldFood Warsaw.