Za oknem zimno i szaro? Pokonaj z Helio jesienną chandrę. Zrób sobie gorącą herbatę i… sięgnij po kawałek pachnącego ciasta z chrupiącymi eko orzechami włoskimi Helio Natura.
Już niewielka garść orzechów wystarczy, by przegonić jesienne smutki i poprawić sobie nastrój – zwłaszcza w pochmurne dni! Według naukowców, osoby spożywające 24 gram orzechów włoskich dziennie wykazują większą aktywność, mają więcej energii, lepiej się koncentrują i są bardziej optymistyczne . Orzechy włoskie zawierają bowiem dużo serotoniny, uznawanej za hormon szczęścia, a w depresji szczególnie odczuwamy właśnie jej brak . W dodatku, orzechy zawierają również magnez i tryptofan, które wspomagają wydzielanie serotoniny.
Nawyk sięgania po orzechy pomoże nam również usprawnić pracę układu nerwowego oraz mózgu, bowiem nie bez powodu orzechy włoskie są określane jako tzw. brain food – i to nie tylko ze względu na kształt, ale też na zawarte w nich cenne witaminy, m.in. z grupy B oraz składniki mineralne czy nienasycone kwasy tłuszczowe . Dlatego włączając do naszego planu żywieniowego orzechy włoskie Helio Natura, nasz organizm otrzyma wszystko, czego potrzebuje, zwłaszcza o tej porze roku.
Zdrowe orzechy włoskie Helio Natura dodadzą nam energii w jesienne dni, odżywią mózg, ale przede wszystkim zadbają o nasze dobre samopoczucie i szybko przywrócą uśmiech na twarzy. Co więcej, pysznie smakują i na słodko i na słono, bo orzechy włoskie sprawdzają się wyśmienicie nie tylko jako przekąska, ale także dodatek do jesiennych ciast i przeróżnych deserów.
Orzechy włoskie Helio Natura chrupią doskonale w sałatkach i zupach, można dodać je do musli, porannej owsianki lub przygotować na ich bazie pyszne masło orzechowe… A to nie koniec zastosowań kulinarnych orzechów Helio.
Połówki orzechów włoskich, które stanowią ponad połowę opakowania orzechów Helio Natura – idealnie sprawdzą się także w okresie świątecznym do dekoracji ciast – pierników, tortów itp. Dlatego w naszej domowej spiżarni, zwłaszcza jesienią i zimą, nie może zabraknąć eko orzechów włoskich Helio Natura pochodzących z polskich upraw ekologicznych, które naturalnie wzbogacą nasze menu w cenne składniki odżywcze i zadbają o nasze dobre samopoczucie. Orzechowy przysmak Helio przyniesie uśmiech nawet w najbardziej pochmurny dzień, a jeśli uwielbiacie ciasta z dodatkiem orzechów włoskich to gwarantujemy, że będzie smacznie i zdrowo.
Orzechów włoskich Helio Natura nie da się zastąpić – są pyszne, chrupiące, zdrowe, nie zwierają żadnych konserwantów i co ważne – pochodzą z polskich upraw ekologicznych. Eko orzechy włoskie Helio Natura są idealne do chrupania, zawierają pełno wartości odżywczych i mają mnóstwo zastosowań kulinarnych, dlatego by pokonać jesienną chandrę i poprawić sobie nastrój.
oprac. P.Ł.