Natura dostarcza nam wielu niezwykłych wrażeń – również smakowych! Jej wspaniałymi dobrodziejstwami są oczywiście owoce, jednak wśród nowych, kulinarnych trendów „rozkwitają” teraz mocno kwiaty jadalne. Są one nie tylko nieoczywistym dopełnieniem smaku, ale też zapewniają zachwycające efekty wizualne. Wychodząc naprzeciw tym trendom, Herbapol stworzył nową, wyjątkową linię herbatek Kwiaty polskie. To unikalne receptury, będące kompozycją dużych kawałków owoców oraz płatków najbardziej popularnych polskich kwiatów. W linii znajdziemy trzy warianty: Malinę z kwiatem róży, Borówkę z kwiatem chabru i Brzoskwinię z kwiatem rumianku. Każdy z nich zawiera 100% naturalnych składników.
Kwiaty – są niezwykle delikatne, a jednocześnie pełne charakteru. Nic więc dziwnego, że coraz częściej nie tylko cieszą nasze oczy, ale z ich wyjątkowych walorów chcemy także korzystać w kuchni. Dodajemy je do sałatek, ciast, deserów, napojów czy konfitur jako oryginalny składnik, który nadaje im niepowtarzalny wygląd, jak i niespodziewany, smakowy twist.
Teraz cieszące się największą popularnością polskie kwiaty znajdziemy też w nowej linii herbatek Herbapolu. – Nasza firma nie tylko tworzy od lat pyszne herbatki, ale i innowacyjnie rozwija całą ich kategorię – mówi Agnieszka Pragacz, Senior Brand Manager w Herbapol-Lublin S.A. – W tych działaniach zawsze łączymy tradycję z nowoczesnością, czerpiąc z nich to, co najlepsze. Niezmiennie stawiamy na smak i jakość, które mają swoje źródło w starannie wyselekcjonowanych surowcach. Nie inaczej jest w naszej najnowszej, wyjątkowej linii herbatek Kwiaty polskie. To w pełni naturalne połączenia owoców i kwiatów, które z pewnością zachwycą wszystkich poszukujących ciekawych doznań smakowych.