Zapraszamy do lektury najnowszego numeru „Poradnika Handlowca”. A w nim m.in. ważne dla rynku FMCG kwestie pracowników z Ukrainy oraz sytuacji na rynku wołowiny. Polecamy także wywiady m.in.: z Maciejem Wysockim, Dyrektorem Generalnym i Prezesem Zarządu Mars Wrigley Confectionery oraz Robertem Siemiński, Prezesem Zarządu Chata Polska. Publikujemy także wyniki Ogólnopolskiego Badania Wynagrodzeń, z którego można dowiedzieć się, jak kształtowały się płace w handlu w 2018 r. Ponadto Czytelników powinien zainteresować artykuł opisujący handel w Nowej Zelandii. Redakcja „Poradnika Handlowca” wybrała się na drugą półkulę, by przybliżyć specyfikę lokalnego rynku FMCG. Ponadto regularnie, co miesiąc odwiedzamy także jedno z polskich miast – tym razem trafiliśmy do Czempinia. W reportażu prezentujemy sytuację handlu w tej miejscowości. W marcowym numerze zaprezentowano także serię artykułów dotyczących przegotowania handlu do zbliżających się świąt Wielkanocy. W dziale prawnym przybliżono kwestie rajów podatkowych, prostej spółki akcyjnej oraz art. 65 Konstytucji RP. Tradycyjnie polecamy też nasze stałe rubryki: felieton Jana Marii Rokity, sport w FMCG, oblicza handlu oraz nowości rynkowe.