Nowy wymiar snackingu – chipsy mięsne

Aktualności

Nowy wymiar snackingu – chipsy mięsne

06 listopada 2020

Podjadanie między posiłkami zdarza się każdemu z nas. Często robimy to z nudów albo by poprawić sobie nastrój. Sięgamy po słodkie przekąski, które dostarczają nam pustych kalorii i za jakiś czas znowu jesteśmy głodni. Nie da się ukryć, że powinniśmy kształtować w sobie zachowania, które pomogą nam w ograniczeniu skłonności do sięgania po niezdrowe przegryzki. Oczywiście możemy sięgnąć także po przekąski, które nie przyczynią się do zwiększenia kaloryczności diety.

Polacy kochają przekąski! 

Nie da się ukryć, że każdemu z nas zdarza się podjadać między posiłkami. Zachowanie umiaru jest szczególnie trudne, gdy w zasięgu naszego wzroku znajdują się pyszne przekąski. Okazuje się jednak, że nie wszystkie wybory są trafione, ponieważ większość dostępnych na rynku przegryzek potrafi dostarczyć naszemu organizmowi nawet kilkaset dodatkowych kalorii. Warto w tym miejscu dodać, że podjadanie to najczęstsza przyczyna nadwagi. Ten problem dotyczy także osób dbających o linię, ponieważ zaspokajanie uczucia głodu kabanosem czy owocem jedzonym na szybko sprawia, że bilans energetyczny się nie zgadza, a waga powoli leci w górę.

Istnieją jednak przekąski, które można jeść bez obaw o dodatkowe kilogramy. Produkty, które pomogą zadbać nam o linię, powinny składać się z białka oraz błonnika, dzięki temu zapewnią nam uczucie sytości na dłużej i pobudzą metabolizm. Zdrowsze alternatywy takie jak przekąski mięsne to idealne rozwiązanie nie tylko na przegryzkę między posiłkami, to także świetne rozwiązanie jeśli chcemy schrupać coś przed telewizorem.

Snacking po polsku – przekąski mięsne 

Z roku na rok przekąski mięsne cieszą się coraz większą popularnością wśród konsumentów. Według ekspertów ta kategoria należy do najszybciej rosnących segmentów całego rynku mięsa. Znani producenci, do których zaliczamy markę Tarczyński, starają się dynamicznie rozbudowywać asortyment tego typu przekąsek. Dzięki temu na rynku znajdziemy nie tylko przekąski nawiązujące do tradycji, lecz także produkty zaskakujące swoją innowacyjnością. Warto dodać, że snacki mięsne, które aktualnie znajdziemy na rynku  są postrzegane przede wszystkim jako produkty zdrowe i o wysokiej wartości odżywczej, a do tego wygodne.

Czym są tak dokładnie snacki mięsne? To po prostu przekąski przygotowane z różnego rodzaju mięsa – solone lub suszone. Znajdziemy je w postaci plastrów, pałeczek mięsnych czy fermentowanych kiełbas. W zależności od miejsca, w którym są produkowane, wykorzystuje się do nich różne gatunki mięs. Jednak najczęściej jest to wołowina, wieprzowina oraz drób.

Chipsy mięsne – nowa jakość snackingu  

Rynek przekąsek mięsny w Polsce, choć jest stosunkowo młody, to rozwija się dość dynamicznie. Okazuje się jednak, że Polacy podczas zakupów tego typu przegryzek zwracają uwagę na gramaturę – najlepiej żeby opakowanie było małe i poręczne. Gotowe snacki to po prostu chipsy mięsne o doskonałej chrupkości, które zostały poddane procesowi suszenia w zakresie różnych temperatur. Aktualnie wszystkie przegryzki tego typu to suszone mięso oraz odpowiednio dobrane przyprawy, czyli – wysokiej jakości skład bez zbędnego tłuszczu. Przekąski mięsne oferowane przez markę Tarczyński to bezglutenowe produkty z wysoką zawartością białka, które zawierają 30-krotnie mniej węglowodanów od smażonych chipsów ziemniaczanych.

Jeśli nie możesz poradzić sobie z podjadaniem, zależy Ci na utrzymaniu wagi, a wszelkie próby, które podejmujesz, nie przynoszą odpowiednich rezultatów, spróbuj zadbać o wysokiej jakości przekąski. Snacki mięsne z pewnością zaspokoją Twój głód, a z drugiej strony dostarczą także miłych doznań dla kubków smakowych.