Fasola, papryka, kukurydza, pomidory, mięso to składniki charakterystyczne dla kuchni meksykańskiej. Dzięki ich umiejętnemu połączeniu możemy delektować się prawdziwymi daniami Ameryki Łacińskiej. W trakcie gotowania nie może zabraknąć także odpowiednich dodatków np. Sosu Kieleckiego meksykańskiego, który nada wyrazistego smaku i aromatu.
Idealną propozycją na obiad lub kolację po jesiennym spacerze będzie zupa meksykańska z kurczakiem. Na długo zaspokoi głód i będzie doskonałą alternatywą dla tradycyjnych posiłków.
Sekretem jej udanego przyrządzenia są nie tylko świeże zioła i dojrzałe warzywa, ale również właściwy sposób doprawienia. W tej roli znakomicie sprawdzi się Sos Kielecki meksykański – nowość w ofercie WSP Społem. Jego zdecydowany, pikantny pomidorowo-paprykowy smak doda potrawie ostrości oraz intensywnego zapachu, który zachęci do spróbowania nie tylko smakoszy dań kuchni Meksyku.