Lody śmietankowo-czekoladowe „Freely”, tegoroczna nowość firmy PPL Koral, to produkt przeznaczony dla osób z nietolerancją cukru mlecznego o nazwie laktoza. Jest to jedna z najczęściej występujących nietolerancji pokarmowych, objawiająca się przykrymi dolegliwościami ze strony układu pokarmowego. Jedynym sposobem na zachowanie dobrego samopoczucia dla osób uczulonych na laktozę jest eliminacja tego cukru z diety. Lody „Freely” to odpowiedź marki Koral na zmieniające się potrzeby konsumentów. – Jesteśmy firmą, która obserwuje rynek i uważnie słucha swoich klientów. Mamy w ofercie lody dla osób z celiakią, w których nie ma nawet śladowych ilości glutenu, należą do nich: Smykuś, Jocker, Roller, Solo oraz Lulek, czyli lody wytwarzane na odrębnej hali produkcyjnej niż rożki i lody w waflach. W sezonie 2017 przyszła natomiast pora na wprowadzenie do sprzedaży kolejnego, oprócz lodów sorbetowych, produktu, dedykowanego osobom uczulonym na laktozę – mówi Piotr Gąsiorowski, Dyrektor Marketingu PPL Koral. Lody bez zawartości laktozy „Freely” dostępne są w ogólnej sprzedaży, w sklepach i sieciach handlowych w całej Polsce. Sprzedawane są w opakowaniach 150 ml.