Menu od FRoSTY wzbogaciło się o kolejną potrawę, Kaszę pęczak z kurczakiem i warzywami. Danie zadowoli nie tylko tych wiecznie zabieganych, ale przede wszystkim tych, dla których smak i skład potrawy są co najmniej równie istotne, jak czas jej przygotowania.
Pęczak, czyli odmiana kaszy jęczmiennej, należy do zdecydowanej czołówki – zarówno pod względem smaku, jak i wartości odżywczych. Dzięki dużym, sprężystym ziarenkom zyskuje coraz większe grono fanów. Niestety przygotowanie kaszy w tradycyjny sposób ma podstawową wadę –zajmuje dużo czasu. Najpierw trzeba ją płukać bieżącą wodą, potem wsypać do wrzątku, po ponownym zagotowaniu gotować jeszcze ok. 20 minut, a następnie odstawić do wyprażenia na 15 minut. Jest to na tyle uciążliwe, że często zastępujemy ją innym składnikiem. Wybierając danie FRoSTY, dzięki użyciu w nim gotowanej kaszy pęczak, przyrządzenie całego obiadu zajmie nam dosłownie chwilę.
Warzywa użyte w potrawie uprawiane są na polach, a nie w szklarniach, zaś mieszanka curry, którą doprawione jest danie, to oryginalna receptura FRoSTY. Danie nie zawiera żadnych barwników, aromatów ani wzmacniaczy smaku. Zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku, FRoSTA nie stosuje też dodatków do żywności. Dzięki temu danie przygotowywane w 9 minut smakuje tak samo pysznie, jakby było przygotowane w sposób tradycyjny.