NOWE bezgluteNOWE produkty Jawo

Nowości

NOWE bezgluteNOWE produkty Jawo

16 kwietnia 2019

Gotowanie w domu – zdrowo, naturalnie i pysznie jest łatwiejsze, kiedy można sięgnąć po wsparcie. Tym wsparciem od lat w wielu domach są produkty mrożone Jawo. Teraz mogą z nich korzystać również osoby chore na celiakię i na diecie bezglutenowej, bo częstochowska marka powiększyła właśnie swoją ofertę o linię bezglutenową.

Na linię bezglutenową składają się pyzy z mięsem, pyzy ziemniaczane, kartacze z mięsem, kluski śląskie z dziurką i kluski śląskie z mięsem. Każdy z produktów jest certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, a na opakowaniach znajduje się znak „Przekreślonego kłosa”.

– Zdajemy sobie sprawę, że konieczność stosowania diety bezglutenowej przez całe życie jest dla osób chorych na celiakię i nietolerujących glutenu, a także dla ich rodzin ogromnym wyzwaniem – mówi Magda Parkitna, Specjalistka ds. marketingu i PR w Jawo. – Jawo kieruje swoją ofertę do wszystkich tych grup konsumentów, dbając o to, by produkty bezglutenowe były łatwo dostępne i smakowały identycznie jak warianty klasyczne, w których użyta jest mąka pszenna – dodaje.