Bakalland rozszerza portfolio dodatków do wypieków o nową propozycję – Masę makową z białego maku o smaku marcepanowym (400g). To pierwsza na rynku masa z miodem wielokwiatowym. Została przygotowana z trzykrotnie zmielonego maku, bez syropu glukozowo-fruktozowego i substancji konserwujących.
Konsumenci dziś chętnie przygotowują domowe wypieki, jednak biorąc pod uwagę współczesne tempo życia, często wybierają do nich gotowe, szybkie w wykorzystaniu dodatki, takie jak masy do ciast. W Polsce kategoria mas do ciast wg Nielsen warta jest ponad 80 mln zł.
Oprócz tradycyjnej Masy makowej z bakaliami (850g) i Kajmaków (460g), Bakalland proponuje konsumentom nowość w swojej ofercie – Masę makową z białego maku o smaku marcepanu (400g). To pierwsza na rynku masa z miodem wielokwiatowym, wzbogacona dodatkowo naturalnym olejkiem marcepanowym, który odpowiada za jej wyjątkowy smak. Została przygotowana z trzykrotnie zmielonego maku, nie zawiera syropu glukozowo-fruktozowego oraz konserwantów i jest od razy gotowa do spożycia.
– Chcemy zaproponować konsumentom masę, która ma zdecydowanie szersze zastosowanie, niż jej klasyczny wariant. Idealnie sprawdzi się bowiem nie tylko do tradycyjnych rogalików Marcińskich, ale również makowców, babeczek, czy innych deserów. Wyróżnia ją prosty, czysty skład – z miodem wielokwiatowym, naturalnym olejkiem marcepanowym, bez glukozowo-fruktozowego oraz substancji konserwujących – mówi Agnieszka Pragacz, Brand Manager marki Bakalland.