Błyszczące owoce na tarcie czy biszkopcie, idealnie gładki, stabliny sernik na zimno bez grudek, który gotowy jest w 2 godziny. To zalety produktów z linii Słodka Manufaktura od Dr. Oetkera.
SPOSÓB NA SERNIK NA ZIMNO
Innowacyjny produkt, który zastąpi żelatynę, czy galaretkę, które w odpowiednim czasie dodawaliśmy do sernika na zimno, by stężał. Jest to idealny sposób na usztywnienie i nadanie idealnej konsystencji sernikowi na zimno. Za sprawą tego produktu sernik będzie delikatny, bez grudek i z waniliową nutą. Przygotowanie jest bardzo proste, a czas tężenia wynosi tylko 2 godziny (galaretka w serniku tężeje ok. 3 godzin). Sposób na Sernik na zimno połączyć można z ulubionymi składnikami w proporcji na 1kg: twarogiem, serkami, śmietanką czy mascarpone. Dzięki wielu możliwościom łączenia Sposobu na sernik, ciasto za każdym razem będzie inne, ale zawsze perfekcyjnie udane.
Dodaj to co lubisz:
• 1 kg twarogu + 250 ml śmietanki 30% tł.
• 1 kg twarogu + 250 g mascarpone
• 600 g twarogu + 250 g mascarpone + 250 g ubitej śmietanki 30% tł
• 600 g twarogu + 400 g jogurtu nat. + 250 g ubitej śmietanki 30% tł.
• 1 kg serków homogenizowanych
• 0,9 kg serków homogenizowanych + 250 g ubitej smietanki 30% tł.
• 400 g jogurtu nat + 250 g mascarpone + 250 g ubitej smietanki 30% tł.
• 800 g jogurtu greckiego + 250 g ubitej smietanki 30% tł.
Zainspiruj się i zobacz jak proste jest przygotowanie sernika na zimno ze Sposobem na sernik.
GLAZURA DO CIAST Z OWOCAMI CZERWONA I KRYSTALICZNA
Glazura do ciast z owocami to nowy produkt w dwóch wariantach kolorystycznych i smakowych: krystaliczna i czerwona, który nadają idealne wykończenie tartom, tartaletkom, owocowym babeczkom oraz wszelkim wypiekom z owocami. Glazura pięknie nabłyszcza owoce. Pozwala zachować świeżość, soczystość i apetyczny połysk. Wystarczy nałożyć jej cieniutką warstwę, by uzyskać efekt deseru z cukierni. Zaletą tego produktu jest szybkość przygotowana oraz krótki czas stygnięcia. Glazura do ciast z owocami zastyga w zaledwie 30 minut, a na cieście jest miękka i łatwo się kroi. Nie wymaga gotowania. Nadaje się zarówno do wszystkich świeżych owoców sezonowych, jak i z puszki. Czerwona glazura ma świeży, truskawkowy smak. Krystaliczna glazura z owocami ma lekko kwaskowy smak. Jedno opakowanie Glazury do ciast z owocami – Czerwonej wystarcza na pokrycie ciasta o średnicy 26 cm. Produkt na bazie pektyny, przyjazny dla wegan.
Sposób przygotowania Glazury do ciast z owocami:
1. Zagotuj wodę i odmierz 250 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do naczynia z gorącą wodą. Dodaj 2 płaskie łyżki cukru i wymieszaj rózgą przez około 3 minuty do całkowitego rozpuszczenia.
3. Naczynie z rozmieszaną glazurą odstaw nie mieszając na około 15-17 minut w temp. pokojowej, aż zacznie tężeć.
4. Tężejącą glazurę rozprowadź na owocach łyżką.
5. Gotowe ciasto czy tartaletki wstaw do lodówki na około 15 minut, aż glazura całkowicie zastygnie.
Więcej informacji o linii Słodka Manufaktura dostępnych jest tutaj.