Nowa linia „Słodka Manufaktura” od Dr. Oetkera

Nowości

Nowa linia „Słodka Manufaktura” od Dr. Oetkera

15 lipca 2024

Błyszczące owoce na tarcie czy biszkopcie, idealnie gładki, stabliny sernik na zimno bez grudek, który gotowy jest w 2 godziny. To zalety produktów z linii Słodka Manufaktura od Dr. Oetkera.

SPOSÓB NA SERNIK NA ZIMNO

Innowacyjny produkt, który zastąpi żelatynę, czy galaretkę, które w odpowiednim czasie dodawaliśmy do sernika na zimno, by stężał. Jest to idealny sposób na usztywnienie i nadanie idealnej konsystencji sernikowi na zimno. Za sprawą tego produktu sernik będzie delikatny, bez grudek i z waniliową nutą. Przygotowanie jest bardzo proste, a czas tężenia wynosi tylko 2 godziny (galaretka w serniku tężeje ok. 3 godzin). Sposób na Sernik na zimno połączyć można z ulubionymi składnikami w proporcji na 1kg: twarogiem, serkami, śmietanką czy mascarpone. Dzięki wielu możliwościom łączenia Sposobu na sernik, ciasto za każdym razem będzie inne, ale zawsze perfekcyjnie udane.

Dodaj to co lubisz:

• 1 kg twarogu + 250 ml śmietanki 30% tł.
• 1 kg twarogu + 250 g mascarpone
• 600 g twarogu + 250 g mascarpone + 250 g ubitej śmietanki 30% tł
• 600 g twarogu + 400 g jogurtu nat. + 250 g ubitej śmietanki 30% tł.
• 1 kg serków homogenizowanych
• 0,9 kg serków homogenizowanych + 250 g ubitej smietanki 30% tł.
• 400 g jogurtu nat + 250 g mascarpone + 250 g ubitej smietanki 30% tł.
• 800 g jogurtu greckiego + 250 g ubitej smietanki 30% tł.

Zainspiruj się i zobacz jak proste jest przygotowanie sernika na zimno ze Sposobem na sernik.

GLAZURA DO CIAST Z OWOCAMI CZERWONA I KRYSTALICZNA

Glazura do ciast z owocami to nowy produkt w dwóch wariantach kolorystycznych i smakowych: krystaliczna i czerwona, który nadają idealne wykończenie tartom, tartaletkom, owocowym babeczkom oraz wszelkim wypiekom z owocami. Glazura pięknie nabłyszcza owoce. Pozwala zachować świeżość, soczystość i apetyczny połysk. Wystarczy nałożyć jej cieniutką warstwę, by uzyskać efekt deseru z cukierni. Zaletą tego produktu jest szybkość przygotowana oraz krótki czas stygnięcia. Glazura do ciast z owocami zastyga w zaledwie 30 minut, a na cieście jest miękka i łatwo się kroi. Nie wymaga gotowania. Nadaje się zarówno do wszystkich świeżych owoców sezonowych, jak i z puszki. Czerwona glazura ma świeży, truskawkowy smak. Krystaliczna glazura z owocami ma lekko kwaskowy smak. Jedno opakowanie Glazury do ciast z owocami – Czerwonej wystarcza na pokrycie ciasta o średnicy 26 cm. Produkt na bazie pektyny, przyjazny dla wegan.

Sposób przygotowania Glazury do ciast z owocami:

1. Zagotuj wodę i odmierz 250 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do naczynia z gorącą wodą. Dodaj 2 płaskie łyżki cukru i wymieszaj rózgą przez około 3 minuty do całkowitego rozpuszczenia.
3. Naczynie z rozmieszaną glazurą odstaw nie mieszając na około 15-17 minut w temp. pokojowej, aż zacznie tężeć.
4. Tężejącą glazurę rozprowadź na owocach łyżką.
5. Gotowe ciasto czy tartaletki wstaw do lodówki na około 15 minut, aż glazura całkowicie zastygnie.

Więcej informacji o linii Słodka Manufaktura dostępnych jest tutaj.