Mlekpol rozszerza ofertę o nowe smaki serka z krówką Rolmlecz

Nowości

Mlekpol rozszerza ofertę o nowe smaki serka z krówką Rolmlecz

21 stycznia 2025

Kultowy serek homogenizowany Rolmlecz zyskał właśnie trzy nowe, oryginalne warianty. To gruszka w karmelu, pomarańcza z imbirem oraz śliwka w czekoladzie – kompozycje łączące tradycyjny, doskonały smak z sezonowymi dodatkami.

Nowe serki Rolmlecz to propozycja dla osób, które są otwarte na nietuzinkowe połączenia: słodka gruszka idealnie komponuje się z nutą karmelu i przywodzi na myśl domowe wypieki. Pomarańcza zyskuje intrygujący aromat dzięki dodatkowi imbiru, zaskakując orientalną nutą. Śliwka w towarzystwie czekolady tworzy natomiast wyrafinowany duet i jest ukłonem w stronę miłośników klasycznych deserów w nowej odsłonie.

– Nieustannie zaskakujemy konsumentów ciekawymi smakami, jednocześnie zachowując wszystko to, za co pokochali ten produkt – jego kremową konsystencję i naturalny skład. To propozycje, które idealnie wpisują się w aktualne trendy kulinarne, oferując przy tym sprawdzoną jakość, która od lat wyróżnia nasze produkty. To efekt nie tylko starannie wyselekcjonowanych składników i mleka od sprawdzonych, polskich dostawców, ale także unikalnej technologii produkcji, którą doskonalimy od 50 lat. Dzięki temu możemy łączyć innowacyjność z niezmiennie wysokimi standardami jakościowymi – mówi Dorota Grabowska, Dyrektor Marketingu SM Mlekpol.

Podobnie jak wszystkie serki homogenizowane w marce Rolmlecz, nowe warianty powstają z najwyższej jakości śmietanki, mleka i starannie wyselekcjonowanych kultur bakterii mlekowych. Dostępne są w wygodnych opakowaniach 200 g, a na sklepowych półkach można je znaleźć obok klasycznych smaków: naturalnego, waniliowego, waniliowego z laską wanilii, truskawkowego, czekoladowego i stracciatella.

Wprowadzenie nowych produktów to kolejny etap w rozwoju kultowej marki Rolmlecz, która podążając za kulinarnymi trendami, niezmiennie zachwyca swoim smakiem zarówno najmłodszych konsumentów, jak i dorosłych miłośników serków homogenizowanych.