Mintaj od Frosty na 4 nowe sposoby

Nowości

Mintaj od Frosty na 4 nowe sposoby

29 września 2016

Mintaj to jedna z ulubionych ryb Polaków. W ofercie Frosty znajdziemy go teraz w klasycznej panierce, w cieście oraz w towarzystwie ziół. Najbardziej tradycyjna propozycja to Mintaj w cieście. Chrupiące ciasto, którym otoczony jest każdy filet, zostało przygotowane z jajek i mąki. Ryba sprawdzi się na codzienny obiad, w towarzystwie ziemniaków czy warzyw. Na amatorów klasycznej panierki czeka złocista niespodzianka. Mintaj w panierce to rozwiązanie dla wszystkich, którzy poszukują rodzinnych opakowań lubianych produktów. W torebce znajdziemy 6 porcji fileta z mintaja po 110 g każdy, do szybkiego przygotowania na patelni lub w piekarniku. Na zaskoczenie mogą liczyć również fani nowoczesnych smaków. Klasycznie panierowany filet z mintaja zyskał dwie ziołowe odsłony: w panierce z koperkiem oraz z dzikim czosnkiem. Wszystkie ryby Frosty oznaczone są niebieskim certyfikatem MSC, co oznacza, że zostały złowione z poszanowaniem ekosystemu morskiego. Zamrażane tuż po złowieniu, zachowują wartości odżywcze, smak i soczystość.

Seria filetów z mintaja to sposób na szybki i wygodny obiad dla całej rodziny. Kosztują odpowiednio: Mintaj w cieście 8,39 zł/ 210 g, Mintaj w panierce 15,99 zł/ 660 g, Mintaj w panierce z koperkiem 8,39 zł/ 240 g, Mintaj w panierce z dzikim czosnkiem 8,39 zł/ 240 g.