Michałki z Wawelu Protein kultowe cukierki z dodatkiem białka

Nowości

Michałki z Wawelu Protein kultowe cukierki z dodatkiem białka

Wawel od lat z powodzeniem łączy tradycję z innowacyjnością – tym razem wprowadza na rynek Michałki z Wawelu Protein, nową wersję cukierków z dodatkiem białka roślinnego. Proteinowa odsłona kultowych cukierków to wyjątkowa propozycja dla miłośników intensywnego, orzechowego smaku, wzbogacona o białko grochowe. To pierwszy taki produkt w kategorii Michałków na polskim rynku, polecany zwłaszcza osobom aktywnym fizycznie, dbającym o odpowiednią podaż białka w codziennej diecie.

Nowe Michałki z Wawelu Protein zachowują wszystko, co najlepsze z uwielbianych klasycznych Michałków z Wawelu – rozpoznawalną teksturę oraz wyjątkowy, głęboki smak. Ich innowacyjna receptura opiera się na zawartości 25 % orzeszków arachidowych, nadających im chrupiącą strukturę i niepowtarzalny charakter, dużej ilości kakao oraz białkowym dodatku roślinnym – zawierają aż 23 % białka, m.in. na bazie grochu. To nowoczesne spojrzenie na dobrze znaną słodycz – rozwiązanie idealne dla osób prowadzących dynamiczny tryb życia, które nie chcą rezygnować ze słodyczy, ale dbają o odpowiednią zawartość białka w swojej diecie.

Michałki z Wawelu Protein wyróżniają się charakterystycznym opakowaniem. Ich czerwono-czarna kolorystyka zwraca uwagę na sklepowej półce, wpisując się w kod kolorystyczny produktów proteinowych. Nowość dostępna jest w kilku wygodnych opakowaniach: torebka 245 g, 1 kg oraz w sprzedaży na wagę (karton 8 kg).

Michałki z Wawelu Protein to kolejny krok w ramach realizowanego od 2018 roku programu Dobre Składniki, w ramach którego marka Wawel stawia na proste receptury.