22 listopada, w Bąkowie-Kowalach został otwarty nowy sklep sieci Merkus. Tuż obok ruszyło bistro „Kapitanka” – pierwszy tego typu koncept marki – tworząc przestrzeń, w której świat handlu i gastronomii harmonijnie się uzupełniają. Redakcja „Poradnika Handlowca” była zaproszona na tę uroczystość.
Podczas otwarcia klienci mogli kompleksowo zaopatrzyć się w jednym miejscu. Najnowszy Merkus wyróżnia się przemyślanym asortymentem, obejmującym m.in. produkty dedykowane osobom na dietach wykluczeniowych – bezglutenowych, wegetariańskich, wegańskich oraz dla diabetyków. Bogata oferta artykułów kuchni świata pozwala z kolei odkrywać smaki z różnych zakątków globu.
Na uwagę zasługują rozbudowane stoiska z owocami i warzywami, a także lada tradycyjna z mięsem, wędlinami, rybami i serami.
Dużym zainteresowaniem cieszyło się także nowe bistro „Kapitanka”, gdzie goście mogą skosztować dań z karty, autorskich kanapek, domowych wypieków, deserów czy smoothie. Dostępna jest również kawa.
oprac.: K. Walkowiak
zdj.: redakcja PH






