Firma Mateo powstała w 1993 r. 28 września br. hucznie świętowała jubileusz 25-lecia działalności na polskim rynku. Właścicielem Mateo jest Stanisław Cabaj. Firma specjalizuje się w produkcji mrożonej żywności. W ofercie posiada m.in. pierogi, pyzy, uszka, kluski, frytki. Od początku firma stawiała na wysoką jakość swoich produktów, łącząc tradycyjne receptury wyrobów z nowoczesnymi procesami produkcji. Dziś asortyment firmy Mateo znany jest nie tylko w Polsce, ale również zagranicą. Wyroby Mateo doskonale wpisują się w trend rosnącego zapotrzebowania na żywność niewymagającą dłuższego czasu na przygotowanie. Klienci doceniają ich wysokie walory, stąd Mateo na rynek wprowadza liczne nowości, podążając również za światowymi trendami, jak żywność wegetariańska czy wegańska. Z okazji jubileuszu w Grand Chotowa Hotel Spa & Resort urządzono uroczystą galę. W jej trakcie przypomniano historię i dotychczasowe dokonania firmy Mateo. Właściciel wraz z żoną odebrał liczne gratulacje od zaproszonych na jubileusz gości. W części rozrywkowej gwiazdą wieczoru był zespól Pectus.