Złoty Klub Marola to inicjatywa, która została zainaugurowana na początku tego roku. 4 grudnia już po raz czwarty, spotkali się najważniejsi klienci z poszczególnych oddziałów Marola. W poznańskiej Restauracji SPOT pod okiem crème de la crème polskich szefów kuchni: Jana Kuronia, Jacka Wolframa, Jerzego Nogala, Jakuba Steuermarka, Jakuba Ignysia i pod wodzą znanej prowadzącej program w stacji Kuchnia+ Mariety Mareckiej, klienci przygotowywali świąteczne potrawy z tradycyjnych składników, ale w zupełnie nowym wydaniu. Spotkanie rozpoczął Dyrektor Zarządzający Marola Maciej Koralewski. Przywitał przybyłych gości i podsumował mijający rok. Następnie nagrodził klientów w dwóch kategoriach: za największy wzrost obrotów w 2015 r. oraz za najszersze zakupy w Marolu od stycznia do października 2015 r. Następnie Marieta Marecka rozpoczęła nieoficjalną, warsztatową część spotkania. Przedstawiła pięciu prowadzących Kucharzy i poprosiła o to, aby wszyscy przeszli do swoich stanowisk kulinarnych i łącząc siły w ponad dziesięcioosobowe grupy zabrali się do przygotowywania wieczornej kolacji.