Marka Okocim otworzyła innowacyjny browar

Producenci

Marka Okocim otworzyła innowacyjny browar

Marka Okocim otworzyła innowacyjny browar – „Nowa Wytwórnia. Tu warzy Okocim”. Na miejscu można spróbować świeżych, warzonych na miejscu piw rzemieślniczych. Za ich receptury odpowiadają doświadczeni piwowarzy Browaru Okocim i dwóch przeszkolonych na potrzeby otwarcia osób.

Mini browar uruchomiono pod koniec października w nowoczesnym kompleksie Fabryczna 13 w Krakowie, na terenie dawnej fabryki alkoholi. Dla gości dostępne są m.in.: czeski Pils z ziołowo-kwiatowymi aromatami szlachetnego czeskiego chmielu oraz zbożowo-chlebową słodowością, Weizen czyli klasyczne, bawarskie piwo pszeniczne, w którym dominują bananowo-goździkowe aromaty, Hazy APA z aromatami białych owoców, cytrusów i winogron, Cold IPA chmielone amerykańskimi odmianami chmieli oraz orzeźwiająca Pszenica z Mango i Marakują.

– Browar Okocim to ponad 175 lat piwowarskiej tradycji. Dla jego założyciela Jana Goetza Okocimskiego, niezwykle ważne było uczciwe i rzetelne podejście do rzemiosła – Goetz warzył najlepsze piwo z najlepszych składników. Odkąd w Okocimiu uwarzyliśmy pierwsze piwo jasne pełne, nieustannie pracujemy nad nowymi recepturami, nie boimy się wyzwań i eksperymentów. Właśnie dlatego współtworzymy projekt ”Nowa Wytwórnia. Tu warzy Okocim”. Zapraszamy konsumentów do kameralnego browaru, by z bliska zobaczyli jak powstaje piwo, spróbowali go prosto z tanka i poznali nowe smaki. Chcemy, by było to nowoczesne miejsce, zanurzone w klimat miasta, a jednocześnie czerpiące z okocimskiej tradycji – mówi Halina Jasonek z zespołu marki Okocim.

źródło: informacja prasowa