W najnowszym wydaniu “Poradnika Handlowca” nasi Czytelnicy znajdą m.in. wart uwagi temat miesiąca – “Gra w podwyżki”, gdzie wypowiadają się producenci m.in. LOTTE Wedel, The Lorenz Bahlsen Snack-World czy SM Mlekpol oraz prezes Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji. Bardzo ciekawy jest także artykuł o likwidacji sklepu spożywczego przez Urząd Dzielnicy Mokotów w Warszawie. Z pozoru banalna sprawa przerodziła się w społeczny protest.
W numerze mogą przeczytać Państwo również wywiad z Gunnarem Güntherem, Prezesem Zarządu Kaufland Polska, laureatem Hermesa „Poradnika Handlowca” w kategorii sieć hipermarketów oraz rozmowę z Markiem Sumiłą, Dyrektorem Zarządzającym Danone i Żywiec Zdrój. Na stronach majowego wydania opublikowaliśmy też reportaż z wizyty w kolejnym regionie naszego kraju. Tym razem odwiedziliśmy handlowców w województwie lubuskim w Żarach. A także porozmawialiśmy z właścicielem piekarni „Czarny Chleb” z Poznania, który wraz ze swoim synem oraz przyjacielem pojechali do Ukrainy. Celem podróży była Bucza, gdzie w lokalnej piekarni – wspólnie z ukraińskimi rzemieślnikami – wypiekali chleb z przywiezionej ze sobą mąki.
Na łamach magazynu nie zabrakło również materiałów produktowych, które wskazują handlowcom, co w sezonie wakacyjnym musi znaleźć się na sklepowych półkach.