Do swojej bogatej oferty produktowej Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol w Grajewie wprowadza nowe serki wiejskie. Grani naturalny, grani ze szczypiorkiem oraz dwa nowe smaki serków wiejskich wkrótce dołączą do rodziny Łaciaty.
Serki wiejskie Mlekpol powstają z polskiego mleka od krów wypasanych na najczystszych łąkach Podlasia. Dzięki wyjątkowej recepturze, pozbawionej konserwantów i sztucznych dodatków serki wiejskie Łaciaty to idealne połączenie naturalnych, różnej wielkości ziarenek twarożku zanurzonych w słodkiej śmietance. Konsumenci doskonale znają smaki produktów tej rodziny: naturalny, lekki oraz ich słodkie wariacje z truskawkami lub morelami. Do linii produktowej dołączą teraz Łaciaty z wiśniami oraz Łaciaty z jagodami. Serki wiejskie Mlekpolu otrzymały również nową szatę graficzną, a wprowadzone zmiany pozwolą w sposób bardziej czytelny odnaleźć przez konsumenta smak swojego ulubionego serka.
Kolejną nowością produktową są serki Łaciate grani, które pojawią się wkrótce na półkach sklepowych. Serek grani, podobnie jak serek wiejski, to twarożek połączony ze słodką śmietanką. To właśnie zastosowanie w procesie produkcji drobnego twarożku odróżnia grani od serków wiejskich Mlekpolu, które znają konsumenci. Łaciaty grani dostępny będzie w wersji naturalnej oraz z dodatkiem szczypiorku. Opakowania serków grani nawiązują wyglądem do całej rodziny produktów marki Łaciate. Serek grani jest wspaniałym pomysłem na zdrowy początek dnia lub szybką przekąskę. Serek Łaciaty grani ze szczypiorkiem, idealnie komponuje się z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami jako proste i sycące danie.
Serski Łaciate wiejski oraz grani nie zawierają glutenu i są źródłem dobrze przyswajalnego białka, niezbędnego do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Wszystkie serki wiejskie Łaciate oraz grani opakowane są w praktyczne kubeczki o pojemnościach 200 gramów, owocowe 150 gramów, a serek naturalny 500 gramów.