Kulinarny konkurs FRoSTY

Kampanie

Kulinarny konkurs FRoSTY

05 marca 2014

FRoSTA uruchomiła kulinarny konkurs na inspirujące dania ze szpinaku. Przez siedem tygodni internauci będą zdobywać nagrody, przysyłając za pomocą specjalnej aplikacji Facebook przepisy zebrane na koniec w wyjątkową książkę kulinarną.

FRoSTA zachęca konsumentów do udziału w konkursie, w którym będą mogli pochwalić się przepisami na oryginalne dania z mrożonego szpinaku oraz zdjęciami swoich potraw. W tym celu uruchomiła na Facebooku  specjalną aplikację „100 smaków szpinaku”. Konkurs trwa do 6 kwietnia br. W tym czasie w każdym tygodniu autorzy 10 najciekawszych przepisów wygrają karty podarunkowe ufundowane przez firmę DUKA. Temat konkursu będzie się co tydzień zmieniał − pierwsze zadanie brzmi „Mistrz (z) patelni”.

„100 smaków szpinaku” to nie tylko konkurs z nagrodami. FRoSTA chce za pomocą akcji zaangażować internautów do stworzenia wspólnie książki kucharskiej. Znajdzie się w niej łącznie 100 przepisów na potrawy ze szpinaku – 70 przepisów konsumentów nagrodzonych w kolejnych tygodniach trwania akcji oraz 30 przepisów FRoSTY. − Społecznościowy, interaktywny charakter Facebooka pozwala nam stworzyć kompendium najciekawszych przepisów wspólnie z fanami. Chcemy, aby byli oni współautorami książki, którą zamierzamy wydać – mówi Paulina Owczarek z FRoSTY.