Od 12 kwietnia br. w sklepach sieci Biedronka konsumenci znajdą produkty z sześciu krajów południowej części Europy. W ramach najnowszej oferty będzie szeroki wybór produktów zwyczajowo używanych w kuchni chorwackiej, francuskiej, greckiej, hiszpańskiej, portugalskiej i włoskiej. Mając na względzie korzyści ze śródziemnomorskiego modelu żywienia, Biedronka stara się zachęcać klientów do eksperymentowania z kuchnią z tego regionu na stałe. W folderze towarzyszącym ofercie znalazły się gotowe przepisy na pyszne dania, które w większości można samemu przygotować na bazie stałej oferty sieci. Są tu m.in. gotowe pomysły na nieszablonowy, przełamujący rutynę obiad z rodziną (np. pieczone filety z morszczuka z papryką i pomidorkami), na przepyszną przekąskę ze znajomymi (ciabatta z cevapcici), na szybki i smaczny posiłek w ciągu dnia (miseczki z mielonym mięsem) czy wyjątkowe danie dla ukochanej osoby (m.in. dorada z warzywami w papilotach). Oferta „Codziennie odkrywaj nowe smaki. Kuchnia Śródziemnomorska” będzie dostępna w sklepach Biedronka do 25 kwietnia.