Paluszki rybne to klasyk w kategorii produktów rybnych. W ofercie FRoSTY znajdziemy je w wielu wydaniach i wersjach. Wszystko to przy zachowaniu najwyższej jakości i smaku ryby. FRoSTA, kierując się zasadą 100% naturalnego smaku, przykłada niezwykłą wagę do jakości swoich produktów. W serii paluszków rybnych FRoSTY bazę stanowi filet z mintaja – nierozdrobniony i pozbawiony dodatków, otoczony chrupiącą panierką. W portfolio marki znajdziemy także: Złote paluszki rybne, Paluszki meksykańskie oraz Paluszki rybne 5 zbóż.
Złote paluszki rybne to produkt najdłużej obecny na rynku oraz cieszący się największą popularnością wśród konsumentów. Obecny w nim filet z mintaja w chrupiącej złocistej panierce to 100% ryby, bez wzmacniaczy smaku, barwników i aromatów. Delikatny smak tych paluszków sprawia, że są popularne zarówno wśród dorosłych, jak i dzieci, stanowiąc często bazę do przygotowania posiłków dla całej rodziny.
Paluszki meksykańskie to wersja, która spodoba się wszystkim fanom wyrazistych smaków. Chrupiąca panierka zawiera pikantne przyprawy i chipsy tortilla, dzięki czemu ryba nabiera prawdziwego charakteru. Dodatek wędzonej papryki oraz chili jalapeno sprawia, że trudno oprzeć się tej meksykańskiej, ognistej uczcie. Paluszki Meksykańskie od FRoSTY doskonale sprawdzą się w towarzystwie grillowanych i pieczonych warzyw.
Zwolennicy lekkich posiłków mogą sięgnąć po Paluszki rybne 5 zbóż. To soczysty filet z mintaja w panierce przygotowanej z mąki z 5 zbóż: pszenicy, ryżu, żyta, owsa oraz jęczmienia. Jest doskonałym wyborem na wiosenno-letni, niskokaloryczny posiłek. Jego najlepszym dopełnieniem będzie sałatka ze świeżych, chrupiących warzyw.
Wszystkie paluszki rybne od FRoSTY, podobnie jak pozostałe produkty firmy, nie zawierają wzmacniaczy smaku, barwników i aromatów. Kryją w sobie za to rybę pochodzącą z certyfikowanych łowisk i złowioną z poszanowaniem ekosystemu morskiego – potwierdza to certyfikat MSC znajdujący się na każdym opakowaniu.