Sezon jesienno–zimowy to czas kiedy wahania temperatur, mała ilość światła słonecznego i odczuwanie ciągłego zmęczenia powodują spadek energii i osłabiają układ odpornościowy. Dieta, ćwiczenia i odpowiednia suplementacja pomagają przetrwać ten okres ale mogą nie być wystarczające. Dlatego na ratunek przychodzi super alga – Chlorella.
Wspomaga ona układ odpornościowy, nerwowy i trawienny. Chlorella jest również dobrym źródłem błonnika, który ułatwia trawienie. Dostarcza witamin antyoksydacyjnych takich jak beta – karoten, który wspomaga odporność i jest źródłem kwasów nukleinowych RNA i DNA. Alga odkwasza organizm i wspomaga metabolizm. Chlorella od Purella Food ma najwyższą do tej pory stwierdzoną koncentrację chlorofilu ze wszystkich naturalnych organizmów, który według badań naukowych korzystnie wpływa na proces powstawania czerwonych krwinek, stabilizuje ciśnienie krwi i wzmacnia mięsień sercowy.
Chlorella od Purella Food to najczystsza odmiana algi dostępna w Polsce, pochodząca z Korei Południowej. Jest bogata w wiele witamin i składników mineralnych takich jak np. witaminy z grupy B w tym aktywnej witaminy B12, którą organizm potrafi wykorzystać do produkcji energii. Dzięki dużej zawartości witaminy C alga potrafi uchronić przed wirusami, a dostarczanie jej w sposób systematyczny, znacząco wpływa na zwiększenie odporności i pomaga unikać przeziębień. Chlorella to również źródło niezbędnych kwasów tłuszczowych omega – 3 wspomagających pracę mózgu, pamięć i układ odpornościowy. Zastosowanie Chlorelli w codziennej diecie zwiększa energię i chroni organizm przed wirusami i jesienną aurą. Zielony koktajl z dodatkiem algi będzie idealnym rozwiązaniem na śniadanie lub dodatkowy posiłek w ciągu dnia. Pijąc je regularnie możemy nie tylko podnieść swoją odporność ale również korzystnie wpłynąć na nasze trawienie i oczyścić organizm z toksyn. Dzięki swoim zdolnościom detoksykującym zalecana jest pacjentom przechodzącym leczenie chemioterapią czy przy innych chorobach cywilizacyjnych jak: cukrzyca, miażdżyca czy astma.