Po świątecznych i majówkowych kulinarnych wideo przepisach marka JBB Bałdyga dalej gotuje razem ze znanym kucharzem Janem Kuroniem. Tym razem w ramach cyklu „Spotkajmy się przy grillu” w wykonaniu Martyny Chomackiej i Jaśka Kuronia w popularnym programie Dzień Dobry w TVN oraz w internecie. Dodatkowo JBB zachęca do pobrania darmowego ebooka z doskonałymi przepisami stworzonymi wspólnie ze znanymi kucharzami.
Emisja programu rozpoczęła się końcem czerwca i potrwa do 28 sierpnia, a konkretnie będzie miała miejsce jeszcze 9 i 24 lipca oraz 6, 20 i 28 sierpnia. Podczas każdego odcinka kucharze będą lokować produkty marki JBB Bałdyga. Oprócz tego promocja marki będzie wspierana działaniami digital w TVN i mediach społecznościowych JBB oraz aktywnościami PR-owymi, a także w formie ebooka.
„Jeśli stoisz przed wyzwaniem zorganizowania insta-party w ogrodzie mamy dla ciebie kilka porad i wskazówek, dzięki którym przygotowania okażą się dziecinną igraszką, a ty zyskasz uznanie w oczach znajomych” – tymi słowami zapowiadany na stronie Dzień Dobry TVN jest nowy, kulinarny ebook pt. “Spotkajmy się przy grillu”. Fani dowiedzą się z niego m.in., jak ubrać się na przyjęcie w ogrodzie, czy imprezy składkowe są nadal w dobrym tonie, jakie są kluczowe elementy udanego garden party oraz co warto wrzucić na ruszt w 2022 roku.
Szefowie kuchni, znani z gotowania w Dzień Dobry TVN, czyli Martyna Chomacka i Jasiek Kuroń przygotowali również kilka porad związanych z grillowaniem oraz stworzyli aż 12 unikalnych przepisów, między innymi na letnie tacosy z pieczoną kiełbasą z karkówką JBB Bałdyga, szaszłyk chłopski, hot dogi z nowalijkami, ośmiorniczki grillowe, azjatyckiego burgera, czy polędwiczki faszerowane Szynką Sołtysówką JBB Bałdyga i serem pleśniowym.
Ebook można pobrać tutaj: https://dziendobry.tvn.pl/najnowsze/ub4dqc-e-book-JBB-DDTVN-Spotkajmy-si%C4%99-przy-grillu.pdf
źródło: JBB Bałdyga