III edycja targów WorldFood Warsaw

Aktualności

III edycja targów WorldFood Warsaw

18 kwietnia 2016

19-21 kwietnia w Warszawskim Centrum EXPO XXI odbędzie się III edycja targów WorldFood Warsaw.  Na zwiedzających czeka wiele atrakcji – branżowe panele tematyczne i konferencje, rozmowy handlowe, degustacje żywności. Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw to ważne wydarzenie biznesowe, które skupia polski i zagraniczny sektor spożywczy. W wystawie biorą udział producenci, importerzy, eksporterzy i dystrybutorzy żywności, napojów oraz dodatków do żywności, przedstawiciele administracji rządowej, organizacje branżowe. Targi WorldFood Warsaw to najważniejsze targi w Warszawie poświęcone sektorowi spożywczemu – od produkcji aż po wyrób końcowy i jego sprzedaż. Dodatkowo na targach zostały wyodrębnione sektory tematyczne: Wine&Spirits, Ingredients Warsaw, FoodTech Warsaw oraz nowość – EcoFood Warsaw. W III edycji targów udział wezmą polskie firmy, ale również reprezentanci takich krajów jak: Ukraina, Belgia, Holandia, Hiszpania, Portugalia, Włochy, Macedonia, Tajlandia i Sri Lanka. Zagraniczni goście będą mogli również poznać bogactwo polskiej kuchni i nowoczesność sektora spożywczego, dzięki specjalnie zorganizowanym prezentacjom i degustacjom produktów tradycyjnych i lokalnych, charakterystycznych dla naszej rodzimej kuchni. Ważną częścią WorldFood Warsaw są rozmowy B2B wystawców z przedstawicielami sieci handlowych, przygotowywane indywidualnie pod potrzeby każdego z uczestników.