Hochland Polska z tytułem EKOinwestora 2023

Producenci

Hochland Polska z tytułem EKOinwestora 2023

9-11 października, w hotelu Cukrownia Żnin, odbył się Polski Kongres Serowarski, w którym uczestniczyło ponad 200 przedstawicieli tego sektora. Poza cyklem paneli i debat dotyczących branży, wręczono również medale w plebiscytach „Good Cheese” i „Smakuje dzieciom” oraz przyznano tytuł „EKOinwestor w przemyśle spożywczym. Jak co roku nie zabrakło wyróżnień dla firmy Hochland Polska i produktów z jej szerokiej oferty.

Polski Kongres Serowarski to od lat jeden z najważniejszych branżowych eventów na temat techniki i technologii w przetwórstwie mleka. Jednym z najmocniejszych punktów kongresu jest zawsze debata, w tym roku dotycząca strategii i trendów w marketingu produktów mleczarskich. Omawiano pozycjonowanie cenowe i narzędzia sprzedaży, wpływ kryzysu na rozwój sektora, kwestie projektów ESG oraz tworzenia indywidualnych insightów. W gronie ekspertów znalazł się Jacek Wyrzykiewicz, PR&Marketing Services Manager w Hochland Polska, który podczas kongresu odbierał również wyróżnienia w imieniu firmy. A tych, tradycyjnie już, nie brakowało.

Podczas tegorocznego Polskiego Kongresu Serowarskiego Hochland Polska triumfował w konkursie „Ekoinwestor w przemyśle spożywczym 2023”, którego celem jest wyróżnianie zakładów produkcyjnych promujących technologie przyjazne dla środowiska i dbających o przyszłość kolejnych pokoleń. Nagroda za podczyszczalnię ścieków na terenie zakładu produkcyjnego w Węgrowie to dowód na to, że inwestycje z zakresu obiegu zamkniętego to jedyny racjonalny wybór nie w przyszłości, ale już teraz. Wszyscy powinniśmy dążyć do zmniejszenia zużycia paliw kopalnych, wzrostu efektywności energetycznej i redukcji emisji zanieczyszczeń. My w Hochland Polska tak właśnie działamy, a ten tytuł to dowód na to, że robimy to dobrze – mówi Wyrzykiewicz.

Ponadto firma zdobyła dwa medale w ramach plebiscytuGood Cheese”, czyli konkursu dedykowanego producentom komercyjnie oferującym ser na polskim rynku. W tym roku jury doceniło ser pleśniowy Valbon Camembert – zdobył on srebrny medal w kategorii ‘ser miękki na deskę serów’ oraz Ser kremowy w plastrach Gouda – to brązowy medalista w kategorii ‘ser na ciepło’. Hochland Polska został także zdobywcą złotego medalu w konkursie „Smakuje dzieciom” w kategorii ‘dobre śniadanie’ za puszysty serek Almette śmietankowy oraz srebrnego medalu za Hochland kanapkowy czekoladowy w kategorii ‘dobre śniadanie – słodki akcent’. Te cztery wyjątkowe nagrody i imieniu firmy również odebrał Jacek Wyrzykiewicz.

oprac. red.

źródło: materiał prasowy Hochalnd