W dniach 15 – 16 września 2018, w Kortowie, na placu przed Centrum Konferencyjno-Szkoleniowym Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie odbyło się 6. Ogólnopolskie Święto Sera – Festiwal Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa. Firma Hochland Polska zaprezentowała się obok kilkudziesięciu innych wystawców – najlepszych producentów serów i twarogów oraz firm pracujących na rzecz mleczarstwa. Tegoroczną imprezę odwiedziło kilka tysięcy osób.
Precle z serkiem Hochland Kanapkowym w trzech smakach zostały entuzjastycznie przyjęte przez gości festiwalu. Bardzo chętnie je konsumowano, podobało się wszystkim opakowanie oraz kształt bułeczki. Także inne nowości, jak Mini Almette, Hochland Kanapkowy Mini czy też Hochland Burger & Toast cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród uczestników tegorocznego festiwalu. Ser żółty Hochland BURGER & TOAST to nowość stworzona do przyrządzenia rozmaitych dań na ciepło m.in. tostów, grzanek, zapiekanek oraz pysznych burgerów, które od miesięcy królują we wszystkich rankingach na najbardziej trendy dania.
– W ramach Strefy Barbeque Hochland Party proponowano różnorakie przekąski przygotowane z wykorzystaniem serów dostępnych w ofercie Hochland. Na stoisku promocyjnym można było zapoznać się z pełnym asortymentem serów Hochland, porozmawiać z naszymi ekspertami na temat nowości oraz technologii produkcji, a także zobaczyć aktualne spoty reklamowe oraz film edukacyjny o produkcji serów kremowych Hochland – komentuje Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska. – Ucieszyły nas wyniki konkursu konsumentów na najlepszy ser i twaróg w trakcie tegorocznego festiwalu: Hitem Serowym została linia serów żółtych Hochland, a Twarogowym Królem linia puszystych serów twarogowych Almette. Bardzo dziękujemy za te wyróżnienia!