W tegorocznej edycji konkursu „Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego”, który odbył się tradycyjnie podczas targów Expo Sweet, ser Hochland Cremette otrzymał tytuł HITU CUKIERNICZEGO.
Targi Sweet Expo 2024 to największe i najsłodsze źródło wiedzy oraz inspiracji w Polsce. Nie mogło na nich zabraknąć stoiska Hochland Professional, czyli działu oferującego produkty i profesjonalne rozwiązania przeznaczone dla branży HoReCa. Ambasador marki, mistrz cukiernictwa Mariusz Górecki, przygotował m. in. monoporcje o smaku matcha z musem serkowym z użyciem sera Creamland czy nowatorską formę torciku z kremem cukierniczym na bazie Cremette. I to właśnie ser kremowy Hochland Cremette zachwycił jurorów konkursu „Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego”. Docenili oni zastosowanie Cremette w lodach rzemieślniczych, których recepturę opracował Marcin Zych, technolog firmy Primulator.
– Hochland Cremette to ser twarogowy premium. Łatwo się rozsmarowuje, dobrze przylega i świetnie łączy z innymi składnikami. Jest idealny do kremów cukierniczych i serników, a także lodów. Nagrodzone serkowe lody mają niezwykle gładką, kremową teksturę, głęboki śmietankowy smak, zaskakujący dodatek warygatury z owoców rokitnika i chrupiącą kruszonką migdałową. Nie dziwimy się, że jury było nimi oczarowane – mówi z dumą Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.