Hochland celebrował 25. rok istnienia w Polsce!

Aktualności

Hochland celebrował 25. rok istnienia w Polsce!

19 czerwca 2019

W minionym tygodniu Hochland Polska zaprosił do świętowania swojego jubileuszu partnerów biznesowych i pracowników. Dla wszystkich pracowników zorganizowana została wyjątkowa Gala Urodzinowa – „Pyszne od 25 lat”. Poprzedził ją biznesowy event – Kolacja Mistrzów, który był okazją do spotkania partnerów związanych z firmą od początków jej istnienia.

14 czerwca, na uroczystej Gali w Poznaniu ponad 600 osób obchodziło jubileusz firmy Hochland. Zaproszono wielu gości, była m.in. Claudia Reich, córka jednego z założycieli firmy, prezes zarządu Grupy Hochland, Peter Stahl, prezesi i koledzy z innych filii Hochland. Była również duża grupa „pionierów” biznesu, koledzy z Polski i Niemiec, którzy przyłożyli rękę do powstania firmy i od początku uczestniczyli w budowie zakładów produkcyjnych. Obecnie polski oddział Hochland specjalizuje się w produkcji serów kremowych (w krążkach, plasterkach, bloczkach i kubeczkach), serów twarogowych (Almette, Hochland Kanapkowy), serów żółtych i pleśniowych (Valbon).

Galę, która odbyła się 14 czerwca na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich, poprzedził Festiwal Serów, gdzie zaplanowano pokaz serowych „finger foods” autorstwa znanych Szefów Kuchni. Niespodzianką była wystawa „Pyszne od 25 lat” – prezentacja prac wykonanych przez pracowników Hochland Polska, zdobywców pierwszych miejsc, w ramach kolejnych 12 edycji konkursów fotograficznych.

Na Gali „Pyszne od 25 lat” celebrowano wieloletnią obecność Hochland w Polsce. Był czas na okolicznościowe przemówienia prezesów, filmy, rozmowy i wspominki. Przyznano także prestiżowe tytuły dla najbardziej wyróżniających się i zaangażowanych pracowników.