Hermes to nagroda, której nie można kupić, trzeba na nią zapracować… – Giancarlo Russo*. Sylwester Pyzik laureatem Hermesa w 2012 r.

Ludzie

Hermes to nagroda, której nie można kupić, trzeba na nią zapracować… – Giancarlo Russo*. Sylwester Pyzik laureatem Hermesa w 2012 r.

W związku ze zbliżającą się szybkimi krokami tegoroczną XXII Galą „Poradnika Handlowca”, podczas której nasze Wydawnictwo honoruje najwybitniejsze postaci ze świata FMCG, przypominamy najważniejsze informacje sprzed lat. W 2012 roku statuetkę Hermesa otrzymał Pan Sylwester Pyzik.

– Jestem trochę zaskoczony, że ja – taki drobny kupiec z Sądecczyzny znalazłem się w elicie polskiego, a nawet europejskiego handlu. Powiem trochę nieskromnie, że jeśli chodzi o nagrodę Hermesa, to po 22 latach ciężkiej pracy wypadałoby już coś dostać lub być wyróżnionym, bo czasy nie są zbyt przyjazne dla takich firm, jak moja. To dla mnie optymistyczny sygnał, że ktoś jeszcze docenia nas, drobnych kupców – powiedział Pan Sylwester Pyzik na łamach „Poradnika Handlowca”.

Gala wręczenia Hermesów „Poradnika Handlowca” to wyjątkowe wydarzenie, na którym w jednym miejscu spotykają się najważniejsze osoby ze świata producentów FMCG i sieci handlowych oraz niezależni handlowcy. Nasza Gala to także doskonała okazja do zawiązania nowych, biznesowych znajomości. Po części oficjalnej Goście mają okazję do dłuższej rozmowy oraz podtrzymania nawiązanych już wcześniej relacji – także tych koleżeńskich.

*Giancarlo Russo, Szef Kuchni, Ambasador kuchni włoskiej w Polsce, laureat Hermesa Kulinarnego 2016 w kategorii osobowość gastronomii.

Więcej o naszej Gali przeczytasz TUTAJ