Herbapol-Lublin wprowadza na rynek linię produktów ekologicznych. Nowości posiadają certyfikat jednostki certyfikującej Ekogwarancja PTRE sp. z o.o. Charakterystyczny „zielony listek”, który jest potwierdzeniem wysokiej jakości produktów, spełniających wymagania norm dla produkcji ekologicznej pojawi się na wszystkich produktach BIO marki Herbapol. Jako pierwsze na rynku dostępne są syropy owocowe w dwóch wariantach smakowych: Malina BIO i Aronia BIO.
Bogate portfolio marki Herbapol powiększa się o żywność certyfikowaną. Na rynek trafiły już pierwsze w pełni ekologiczne produkty – syropy BIO w dwóch smakach: aromatycznej maliny i aronii. W ich składzie znajdziemy wyłącznie ekologiczny sok owocowy i ekologiczny cukier trzcinowy. Do produkcji wykorzystano owoce z certyfikowanych upraw ekologicznych, a produkty otrzymały certyfikat jakości.
–Rynek żywności certyfikowanej dynamicznie się rozwija zarówno w Polsce jak i zagranicą. Po żywność BIO sięgamy szukając zdrowszych i smaczniejszych produktów. Moda ta staje się widocznym trendem i świadomym wyborem konsumentów, wynikającym z troski o jakość spożywanych produktów. Jako firma z 70-letnim doświadczeniem oraz lider w kategorii syropów i herbat nieustannie dążymy do tego, aby nasze produkty były jak najwyższej jakości i wychodziły naprzeciw oczekiwaniom konsumentów. Dlatego zdecydowaliśmy się wzbogacić naszą ofertę o ważną kategorię produktów certyfikowanych, których jakość została potwierdzona przez wiarygodnego partnera – Ekogwarancję. To naturalny krok w rozwoju oferty marki Herbapol, którą konsumenci nie tylko znają, ale i obdarzają zaufaniem – mówi Anna Justyniarska, PR – digital manager w firmie Herbapol-Lublin.