Herbapol – domowe lemoniady

Nowości

Herbapol – domowe lemoniady

Gdy słońce grzeje coraz mocniej, a temperatury rosną z dnia na dzień, szukamy pomysłów na orzeźwienie i chwilę przyjemności. Jak skutecznie ugasić pragnienie, jednocześnie ciesząc się rześkim smakiem ulubionych owoców? Najlepszym i najprostszym sposobem jest domowa lemoniada! Jest pyszna, a z dodatkiem syropów Herbapolu można ją przygotować szybko i wygodnie.

Alternatywa dla wody

W upalne dni utrzymanie odpowiedniego poziomu nawodnienia to podstawa dobrego samopoczucia. Jednak nie każdy przepada za smakiem czystej wody. Właśnie wtedy z pomocą przychodzi domowa lemoniada – lekka, przyjemnie kwaskowa, a jednocześnie delikatnie słodka. To idealna propozycja dla tych, którzy chcą pić więcej, ale szukają napoju, który jednocześnie będzie smakował i orzeźwiał.

Asortyment dostępnych wariantów syropów Herbapolu jest tak szeroki, że przez cało lato można cieszyć się różnorodnością owocowych smaków. Dla fanów egzotyki jest między innymi Pomarańcza, Kiwi, Cytryna lemoniadowa, Marakuja z Brzoskiwnią, Mango z Ananasem, Arbuz z Miętą czy Grenadyna. Dla tych, którzy kochają smak polskich owoców Herbapol ma takie warianty, jak Truskawka, Wiśnia, Rabarbar z Truskawką czy Czarna Porzeczka. Do tego klasyki – Ice Tea z Brzoskwinią lub Cytryną oraz wariant o smaku Oranżady.

Syropy Herbapolu są bardzo wydajne – jedna butelka wystarczy na przygotowanie aż 21 szklanek napoju, a dodając odpowiednią ilość syropu uzyskujemy bardziej lub mniej intensywny smak – dokładnie taki, jak lubimy! Jako suplementy diety, syropy dostarczają witamin C, D, B6 oraz cynku.

Na każdą okazję i bez okazji

Domowa lemoniada idealnie sprawdzi się przy wielu wakacyjnych okazjach. Jest niezastąpiona podczas letniego garden party – nie tylko orzeźwia, ale też pięknie prezentuje się na stole, zwłaszcza gdy podana jest w dużym dzbanku z pływającymi plasterkami owoców i listkami mięty. Będzie też doskonałym dodatkiem do rodzinnych obiadów na tarasie, popołudniowego relaksu z książką w ogrodzie czy weekendowego śniadania na balkonie. Można ją łatwo przelać do bidonu i zabrać ze sobą na spacer, piknik czy rowerową wycieczkę.

Prosto i przyjemnie

Przygotowanie lemoniady w domu nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności ani sprzętu. Wystarczą podstawowe składniki, chwila wolnego czasu i odrobina wyobraźni. Warto eksperymentować i tworzyć kompozycje idealnie dopasowane do własnych upodobań. A oto dwie lemoniadowe inspiracje, które będą doskonałym początkiem wakacyjnej przygody pełnej smaku i orzeźwienia.

Lemoniada cytrynowa z cytryną i lawendą

Czas przygotowania: 10 minut

Ilość porcji: 2 l

Składniki:

  • 50 ml soku syropu Cytryna lemoniadowa Herbapol
  • 4 cytryny
  • 30 g świeżej lawendy
  • 2 l wody
  • 200 g kostek lodu

Przygotowanie:

Cytryny kroimy w plastry, zalewamy syropem, dodajemy kostki lodu i lawendę. Odstawiamy do przegryzienia na minimum  godzinę.

Lemoniada arbuzowa z miętą

Czas przygotowania: 10 minut

Ilość porcji: 5-6

Składniki:

  • 50 ml syropu Arbuz z miętą Herbapol
  • 1,5 kg miąższu z arbuza
  • 1 l wody
  • 2 limonki
  • Garść liści mięty
  • Kostki lodu

Przygotowanie:

Arbuza blendujemy, dodajemy syrop, pokrojone w ćwiartki limonki, wodę i mieszamy. Dodajemy miętę. Chłodzimy w lodówce. Podajemy z kostkami lodu.

Ceny:

Syrop Herbapol (różne warianty) – 6,79 zł/420 ml