Hale Selgros Cash&Carry z certyfikatem ISO 22000

Aktualności

Hale Selgros Cash&Carry z certyfikatem ISO 22000

14 czerwca 2018

Poznań, Białystok, Gdańsk, Wrocław-Długołęka, Radom oraz Warszawa-Połczyńska – przeprowadzony w tych 6 halach audyt potwierdził wprowadzenie w nich Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności według wymagań normy ISO 22000.

– W Selgros Cash&Carry naszym priorytetem od zawsze jest zapewnienie jakości i bezpieczeństwa żywności. Współpracujemy wyłącznie ze sprawdzonymi i dokładnie zweryfikowanymi dostawcami, kontrolujemy otrzymywane od nich produkty od momentu przyjęcia, poprzez przechowywanie aż do zakupu. Dlatego nasi klienci mogą mieć pewność, że wybrane przez nich produkty są najwyższej jakości. Uzyskanie certyfikatu ISO 22000 to dla nas nie tylko potwierdzenie spełnienia wymagań normy, ale również dowód na to, że podejmowane przez naszą firmę działania mające na celu konsekwentne podwyższanie bezpieczeństwa żywności są skuteczne – mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Transgourmet i Selgros Cash&Carry.

Przyznanie certyfikatu kolejnym 6 halom Selgros Cash&Carry, w których wprowadzono System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności to dobra wiadomość przede wszystkim dla klientów. System określa bowiem warunki oraz wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności, takie jak wprowadzenie środków kontroli w całym łańcuchu dostaw, usystematyzowanie działań związanych z produkcją, usprawnienie współpracy ze wszystkimi ogniwami (partnerami) łańcucha żywnościowego oraz komunikacji wewnętrznej.