Kto z nas wyobraża sobie maj bez grillowania? Wystarczy słoneczny dzień, kilku przyjaciół i zapas pyszności. Co wrzucić na ruszt, aby było smacznie i kreatywnie podpowiada FRoSTA.
Moda na grillowanie panuje od wielu lat, z roku na rok zmieniają się jednak preferencje smakowe. Szukając nowych pomysłów, na ruszt wrzucamy już nie tylko mięsa, lecz coraz chętniej sięgamy także po warzywa czy ryby.
Niedawno na podium grillowych dań szturmem wkroczyły burgery. Wybieramy nie tylko mięsne, lecz coraz chętniej szukamy nowych propozycji. Wśród produktów FRoSTY znajdziemy gotowe Burgery rybne w lekkiej panierce z pietruszką przygotowane na bazie fileta z mintaja oraz dwie opcje wegetariańskie. Burgery z brokuła i kalafiora z pietruszką to intensywnie jarzynowa propozycja, z dużymi kawałkami warzyw i gotowaną brązową soczewicą. Wielbiciele wyrazistych smaków docenią Burgery ze szpinaku z mozzarellą i czosnkiem, w których delikatność szpinaku i mozzarelli została zrównoważona ostrą nutą czosnku, cebuli i czerwonej papryki.