Najnowsza propozycja FRoSTY to delikatnie posiekany i zamrożony Szpinak z czosnkiem. Doskonale pasuje do farszu do pierogów, naleśników i tart. Może również stanowić bazę zup i sosów czy dodatek do makaronu. Nie wymaga doprawiania i jest gotowy w kilka minut – wystarczy gotować go w garnku pod przykryciem lub odgrzać w kuchence mikrofalowej.
Dla poszukiwaczy nie tylko kulinarnych doznań powstał Szpinak siekany w serduszkach. W opakowaniu znajduje się wyłącznie soczysty i pachnący szpinak – bez dodatków. Wygodny sposób porcjowania sprawia, że z zamrażalki można wyjąć dokładnie taką jego porcję, jaka jest potrzebna na obiad, bez konieczności rozmrażania całego opakowania.
Szpinak z sosem śmietanowym to doskonała baza do lekkiego i kremowego letniego dania. Jest przyrządzany przez FRoSTĘ według wyjątkowego przepisu, ze świeżo zebranego szpinaku, gęstej śmietany i wzbogacony aromatyczną nutą gałki muszkatołowej. Sprawdza się zwłaszcza w kuchni śródziemnomorskiej. Szczególnie dobrze komponuje się z włoską pastą.
Szpinak z czosnkiem pojawi się w sklepach jesienią. Szpinak siekany w serduszkach i Szpinak z sosem śmietanowym można już znaleźć w sklepowych zamrażalkach. Wszystkie są dostępne w cenie 3,99 zł / opakowanie.
Zgodnie z polityką firmy 100% naturalnego smaku!, szpinaki FRoSTY nie zawierają wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), barwników, aromatów, tłuszczów utwardzonych ani skrobi modyfikowanej chemicznie.
FRoSTA