GIS: Wykrycie bakterii Salmonella i Escherichia coli STEC w tatarze wołowym

Detal/Hurt

GIS: Wykrycie bakterii Salmonella i Escherichia coli STEC w tatarze wołowym

15 lipca 2024

Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o wykryciu bakterii Salmonella i Escherichia coli (STEC) w badanych próbkach Tatara wołowego.

Szczegóły dotyczące produktu:

Nazwa produktu: Tatar wołowy, 200 g

Numer partii: 1801207

Termin przydatności do spożycia: 12.07.2024

Producent: Zakłady Mięsne Łuków S.A. ul. Przemysłowa 15, 21-400 Łuków, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06110266 WE

“Producent niezwłocznie po otrzymaniu informacji o niezgodności produktu, uruchomił procedurę wycofania kwestionowanej partii z obrotu” – informuje GIS.

źródło: GIS
oprac.: red.