GIS: Przekroczono poziom histaminy w partii konserw rybnych

Gospodarka

GIS: Przekroczono poziom histaminy w partii konserw rybnych

13 lipca 2023

Główny Inspektor Sanitarny wydał ostrzeżenie dotyczące kilku partii konserw rybnych, które zawierają anchois. Produkt firmy Consorcio Español Conservero wycofano ze względu na potencjalne przekroczenie dopuszczalnego poziomu histaminy.

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt: Filety z anchois w oleju słonecznikowym

Marki: Caprimar

Numer partii: R18G22 oraz R19G22

Najlepiej spożyć przed: 18.01.2024 oraz 19.01.2024

Kod kreskowy: 8410628463378

Producent: Consorcio Español Conservero S.A.

Dystrybutor: Jeronimo Martins Polska S.A.

BLM Polska oraz Jeronimo Martins Polska (JMP) podjęły działania mające na celu usunięcie produktu z rynku.

źródło: GIS