FRoSTA rozszerza ofertę o Ryby na patelnię z warzywami i sosami w dwóch wariantach do wyboru – musztardowym i włoskim.
Ryba na patelnię musztardowa to danie składające się z delikatnych kawałków mięsa ryby połączonych z wiosennymi warzywami: brokułami, marchewką paryską, zieloną fasolką, groszkiem zielonym, zanurzonych w sosie skomponowanym z miodu, musztardy i mleka. Ryba na patelnię włoska to połączenie kawałków ryby z czerwoną i żółtą papryką, żółtą i zieloną cukinią, dwoma rodzajami pomidorów oraz sosem na bazie śmietany, oliwy i przecieru pomidorowego. Dania, w zależności od preferencji, można uzupełnić o ulubiony rodzaj ryżu, makaronu czy kaszy lub ziemniaki.
Zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku!, Ryby na patelnię, podobnie jak wszystkie pozostałe produkty firmy, nie zawierają wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), barwników, aromatów, skrobi modyfikowanej ani tłuszczów utwardzonych. FRoSTA śledzi wykorzystane w produkcji surowce rybne na każdym etapie, by zapewnić konsumentom wyłącznie produkty najwyższej jakości.
Ryba na patelnię musztardowa i Ryba na patelnię włoska FRoSTY dostępne są od lutego 2014 r. w cenie 14-16 zł/opakowanie 450 g.