FRoSTA dla sportowca

Nowości

FRoSTA dla sportowca

20 czerwca 2017

Sport to zdrowie. Jednak niezależnie od tego, czy uprawiamy go z pasji, czy z troski o figurę, na osiągnięte wyniki ma wpływ również odpowiedni posiłek. Zapracowanym FRoSTA poleca gotowe dania, które pomogą zaoszczędzić czas i dodadzą niezbędnej energii. 

Sportowcy, zwłaszcza Ci zawodowi, dużą wagę przykładają nie tylko do treningu, lecz także do odpowiednio zbilansowanej diety. Powinna dostarczać właściwą ilość węglowodanów, białka, warzyw i owoców, a także zdrowych tłuszczy. Natomiast wyklucza żywność wysoko przetworzoną. W związku z tym, właściwie każdy posiłek musi być starannie zaplanowany,
a wizyta w fast foodzie staje się niedopuszczalna.

W sytuacji, kiedy brakuje czasu na przygotowanie posiłku przed treningiem przychodzi z pomocą FRoSTA z ofertą dań gotowych na bazie ryżu lub makaronu, ponieważ w trakcie intensywnego wysiłku fizycznego zaczynamy spalać więcej energii z węglowodanów niż z tłuszczu. Znajdziemy w nich również warzywa, zamrożone tuż po zbiorach, oraz drób lub ryby i owoce morza. Co ważne, zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku!, produkty FRoSTY nie zawierają wzmacniaczy smaku, barwników ani aromatów.

Biegaczom, kolarzom czy kajakarzom FRoSTA poleca gotowe dania, przypominając jednak, że duży posiłek powinno się zjeść najpóźniej dwie godziny przed treningiem, ograniczając się co najwyżej do lekkiej przekąski przed samym wysiłkiem:

Fettuccine z łososiem i krewetkami to danie we włoskim stylu. Soczysty łosoś, krewetki, pomidorki koktajlowe, szpinak i doskonały makaron w sosie szafranowym zadowolą nawet najbardziej wyrafinowanego smakosza.

Nasi Goreng to specjał kuchni indonezyjskiej na bazie ryżu, delikatnego mięsa z piersi kurczaka oraz chrupiących warzyw. Wszystko to w towarzystwie kiełków fasoli mung, pędów bambusa, wiórków kokosowych oraz sosu sojowego i przypraw: kurkumy, kminu rzymskiego czy kozieradki.

Bami goreng to propozycja dla tych, którzy szukają odmiany i lubią orientalne smaki. W tym tradycyjnym daniu kuchni indonezyjskiej makaron został połączony z dużą ilością warzyw oraz kawałkami piersi kurczaka, pieczarkami i grzybami mun. Kropkę nad „i” stanowią przyprawy,  w tym kolendra i kmin rzymski.

Wszystkie produkty znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w cenie ok. 14 zł/ 500 g.