Sklep Spar w Tarnowie uruchomił koncept Food to Go oferujący klientom zarówno tradycyjne dania obiadowe, kawę, słodycze, napoje, jak również szybkie przekąski. Jest to kolejna placówka Spar rozwijająca tego typu koncept.
– Rynek spożywczy na obecną chwilę jest coraz bardziej wymagający i trzeba mieć pomysł na biznes, aby klient nas zauważył i docenił – tłumaczy Elżbieta Kłósek, właścicielka sklepu w Tarnowie. – Ponieważ lubimy wyzwania, postanowiliśmy spróbować swoich sił i wdrożyć innowacyjny projekt FOOD TO GO w naszym sklepie w Tarnowie. Chcemy pokazać klientom, że sklepy SPAR to nie tylko miejsce, gdzie można dokonać codziennych zakupów, ale również miejsce, gdzie można smacznie zjeść. Oferta jest bogata i mamy już kolejne pomysły na nasze menu, jednak niezależnie od tego, co w nim się znajdzie, zawsze będziemy stawiać na jakość i smak – dodaje.
Oferta w strefie SPAR BISTRO w Tarnowie skierowana jest zarówno do osób, które lubią zjeść amerykańskie hamburgery ze 100% wołowiny, belgijskie frytki, ale również tradycyjne dania obiadowe, takie jak: pierogi, krokiety, gołąbki, różnego rodzaju mięsa. Klienci mogą również liczyć na świeżo mieloną kawę oraz coś na słodko: ciasto, lody, shake. Wszystkie posiłki i napoje serwowane są na miejscu lub na wynos.
– Myślę, że to, iż strefa SPAR BISTRO ma tak zróżnicowaną ofertę, z pewnością pozytywnie zaskoczyło mieszkańców Tarnowa – mówi Elżbieta Kłósek. – Z dnia na dzień przybywa nam nowych klientów, a opinie na temat jedzenia, które serwujemy są pozytywne. Dzięki BISTRO nasz sklep również zyskał domową i rodzinną atmosferę, ponieważ odwiedzają nas klienci z całymi rodzinami. Strefa BISTRO funkcjonuje od dwóch tygodni i jeszcze nie wiemy, co będzie cieszyć się większym powodzeniem: domowe obiady, czy hamburgery i frytki, ale jedno jest pewne – każdy znajdzie tu coś dla siebie.
W najbliższym czasie SPAR Polska planuje wdrożenie konceptu Food to Go do kolejnych placówek dostosowując go do potrzeb klientów poszczególnych sklepów.
– Na ten moment Food to Go obecny jest w kilku sklepach SPAR, jednak pilnie obserwujemy zainteresowanie klientów taką ofertą, ponieważ mocno stawiamy na jej rozwój – mówi Robert Paździor, Prezes SPAR Polska S.A. – Przygotujemy się również do rozszerzenia konceptu Food to Go o gamę produktów convenience. Zamierzamy proponować konsumentom szeroki wybór dań gotowych, które będą mogli wziąć na wynos lub zjeść na miejscu w zaaranżowanym przy sklepie bistro. Jest to kierunek, w którym z pewnością będziemy podążać w 2015 roku – podsumowuje Prezes SPAR Polska.