E.Leclerc Polska mając na uwadze dynamiczny rozwój biznesu zorganizował dla swoich partnerów handlowych, prezesów, dyrektorów, szefów departamentów oraz kupców sieci, pierwsze targi produktów świeżych, spożywczych i BIO. Wydarzenie miało miejsce w dniu 24 września w Centrum Targowo-Konferencyjnym EXPO XXI w Warszawie.
W targach Nowe Trendy uczestniczyło ponad 60-ciu wystawców, dostawców z branży spożywczej (nabiał, mrożonki, garmaż, ryby, pieczywo) a także zdrowej żywności. Targi cieszyły się dużym zainteresowaniem i okazały się pełnym sukcesem.
Było to pierwsze tego typu spotkanie zorganizowane w formule targów i na tak dużą skalę.
– Cieszymy się, że zaproszenie do udziału w targach spotkało się z entuzjastycznym przyjęciem naszych partnerów handlowych. Jestem przekonany, że jest to doskonała okazja do wymiany doświadczeń, spostrzeżeń, uwag i wzajemnych oczekiwań, które z pewnością pomogą w dalszym rozwoju biznesu zarówno sieci handlowej E.Leclerc, jak i naszych dostawców. Było to pierwsze, ale z pewnością nie ostatnie tego typu spotkanie, bowiem przekonaliśmy się, że istnieje potrzeba organizacji podobnych przedsięwzięć – komentuje Jean-Philippe Magre, Prezes E.Leclerc Polska.
Podczas ośmiogodzinnych targów Nowe Trendy wystawcy mieli nie tylko okazję do prezentacji swoich wyrobów, ale także do poznania i degustacji oferty pozostałych producentów. Wydarzenie rozpoczęła konferencja na temat „Nowych trendów rynkowych w Polsce”. Podczas targów zostały również zaprezentowane produkty Wiodącej Marki oraz ECO+.
E.Leclerc już teraz zapowiedział cykliczność takich spotkań.