E.Leclerc zorganizował pierwsze targi żywności

Aktualności

E.Leclerc zorganizował pierwsze targi żywności

30 września 2015

E.Leclerc Polska mając na uwadze dynamiczny rozwój biznesu zorganizował dla swoich partnerów handlowych, prezesów, dyrektorów, szefów departamentów oraz kupców sieci, pierwsze targi produktów świeżych, spożywczych i BIO. Wydarzenie miało miejsce w dniu 24 września w Centrum Targowo-Konferencyjnym EXPO XXI w Warszawie.

W targach Nowe Trendy uczestniczyło ponad 60-ciu wystawców, dostawców z branży spożywczej (nabiał, mrożonki, garmaż, ryby, pieczywo) a także zdrowej żywności. Targi cieszyły się dużym zainteresowaniem i okazały się pełnym sukcesem.

Było to pierwsze tego typu spotkanie zorganizowane w formule targów i na tak dużą skalę.

– Cieszymy się, że zaproszenie do udziału w targach spotkało się z entuzjastycznym przyjęciem naszych partnerów handlowych. Jestem przekonany, że jest to doskonała okazja do wymiany doświadczeń, spostrzeżeń, uwag i wzajemnych oczekiwań, które z pewnością pomogą w dalszym rozwoju biznesu zarówno sieci handlowej E.Leclerc, jak i naszych dostawców. Było to pierwsze, ale z pewnością nie ostatnie tego typu spotkanie, bowiem przekonaliśmy się, że istnieje potrzeba organizacji podobnych przedsięwzięć – komentuje Jean-Philippe Magre, Prezes E.Leclerc Polska.

Podczas ośmiogodzinnych targów Nowe Trendy wystawcy mieli nie tylko okazję do prezentacji swoich wyrobów, ale także do poznania i degustacji oferty pozostałych producentów. Wydarzenie rozpoczęła konferencja na temat „Nowych trendów rynkowych w Polsce”. Podczas targów zostały również zaprezentowane produkty Wiodącej Marki oraz ECO+.

E.Leclerc już teraz zapowiedział cykliczność takich spotkań.