Wczorajsze śniadanie prasowe, w którym uczestniczył “Poradnik Handlowca”, było okazją do prezentacji i degustacji produktów Doliny Dobra, które wytwarzane są z najwyższej jakości polskiego mięsa. Firma kładzie bardzo duży nacisk na naturalny skład swoich wyrobów — bez konserwantów, glutaminianu sodu i wzmacniaczy smaku. Wszystkie produkty powstają zgodnie z najlepszymi praktykami hodowlanymi oraz rolniczymi.
Szczegółową prezentację przedstawił Paweł Nowak (CEO Goodvalley Agro S.A.).
Dolina Dobra to polska marka z Przechlewa na Pomorzu, która oferuje produkty mięsne najwyższej jakości, produkowane w sposób dobry dla natury. Firma posiada własne pola uprawne, pasze i hodowle, dzięki czemu ma pełną kontrolę nad powstawaniem swoich wyrobów, które mogą pochwalić się naturalnym smakiem.
Działania Doliny Dobra koncentrują się też na otaczającej nas przyrodzie. Firma prowadzi rolnictwo ze szczególną troską o środowisko poprzez dbałość o ziemię, na której uprawia pola oraz wykorzystując zieloną energię. W swoim gospodarstwie Dolina Dobra szczególną pieczą otacza zwierzęta.