Z myślą o osobach chcących samodzielnie tworzyć domowe wypieki, Delecta udoskonaliła i poszerzyła ofertę swoich cukrów smakowych. Dodatkowo, marka przygotowała istną gratkę dla miłośników mlecznych przekąsek. Pod koniec lutego na rynku pojawią się 3 nowości w wersji instant, do których przygotowania wystarczy tylko kubek gorącej wody.
W myśl idei „jesteś tym, co jesz” marka Delecta stworzyła linię „Z serca natury”, która wyróżnia producenta na tle konkurencji pod względem uproszczonego składu i zastosowania wyłącznie wysokiej jakości naturalnych składników. Seria jest stale poszerzana o nowe produkty. Przykładem takiego produktu jest popularny cukier smakowy, który podczas domowych wypieków uwzględniany jest niemal w 90% przepisów, co stawia go na drugim miejscu, zaraz po proszku do pieczenia. Do obecnych w ofercie marki cukrów: wanilinowego, migdałowego, cytrynowego i cynamonowego, od 12 lutego dołączyły 3 zupełnie nowe smaki: kokosowy, pomarańczowy i waniliowy – z prawdziwą wanilią, zaś wszystkie dotychczasowe pozycje zostały zmodyfikowane. W cukrze cynamonowym 40% składu stanowi sam cynamon, zaś w cytrynowym i pomarańczowym, 30% to naturalnie suszone skórki z najpopularniejszych cytrusów. Nowości w portfolio Delecty świetnie sprawdzą się nie tylko przy domowych wypiekach, ale także przy koktajlach i napojach, ja też wytrawnych daniach kuchni azjatyckiej, która mocno bazuje m.in. na kokosowym smaku.
Z kolei 19 lutego na półki sklepów trafi całkowita nowość w ofercie Delecty – „Mleczny kubek” – zbożowy deser instant na bazie mleka, do którego przygotowania wystarczy jedynie kubek i gorąca woda. Trzy warianty smakowe, tj. ryż z jabłkami i cynamonem, kasza manna z malinami i śmietanką oraz płatki jaglane z wiśniami i czekoladą, z pewnością przypadną do gustu wszystkim łasuchom, którzy lubią desery zarówno w wersji na zimno, jak i na ciepło. Pracując nad nową recepturą, postawiono przede wszystkim na czysty skład, dlatego w produktach nie znajdziemy oleju palmowego, emulgatorów, syropu glukozowego czy skrobi modyfikowanej. Zamiast tego wykorzystano skrobię ziemniaczaną i naturalne dodatki w postaci m.in. czekolady, owoców liofilizowanych oraz żywności barwiącej: krokosza barwieńskiego, soku z buraka i kakao, co w efekcie daje w 100% naturalną recepturę. Cukry smakowe dostępne są w sprzedaży od 12 lutego w cenie 1,98 zł za sztukę, zaś „Mleczne kubki” od 19 lutego br. w sugerowanej cenie detalicznej ok. 1,75 zł za opakowanie.