Marka Big-Active, w której portfolio znajdują się czerwone herbaty z dodatkiem cytrusów, zachęca do poznania ciekawostek dotyczących czerwonej herbaty Pu-Erh oraz sposobów jej zaparzania.
– Nasze herbaty czerwone zostały skomponowane z połączenia suszu z cytrusami i naturalnymi aromatami. Czerwona herbata w takiej odsłonie z pewnością pomoże poprawić nastrój w coraz krótsze jesienne dni i pozwoli korzystać z dobroczynnych właściwości tego gorącego naparu – zauważyła Anna Justyniarska, PR-Digital Manager, Herbapol-Lublin S.A.
W ofercie czerwonych herbat Pu-Erh marki Big-Active każdy znajdzie coś dla siebie. Dostępna jest herbata czerwona Pu-Erh o smaku grejpfrutowym oraz cytrynowym. Herbaty czerwone Big-Active swoje właściwości i smak zawdzięczają nie tylko swojemu pochodzeniu z wysokich gór LiXian Tai Quing, ale też 3-4 letniemu procesowi leżakowania w określonych warunkach.
Są one oferowane w dwóch wariantach, klasycznym (liściastym) i ekspresowym (w torebkach). Można ją parzyć nawet trzykrotnie i za każdym razem otrzymywać napar o innych właściwościach. Pierwsze parzenie powinno być krótkie (do 3 min.), dzięki czemu napar będzie miał właściwości pobudzające. Drugie parzenie sprawdzi się na wieczór, ponieważ napar jest wtedy relaksujący. Co więcej, uważa się, że to właśnie drugie parzenie jest najbardziej wartościowe. Z kolei trzecie parzenie pozwoli wydobyć najdelikatniejszy smak.