Cukier z buraków cukrowych. Królewski podkreśla naturalne pochodzenie flagowego produktu

Nowości

Cukier z buraków cukrowych. Królewski podkreśla naturalne pochodzenie flagowego produktu

Flagowy produkt marki Cukier Królewski dostępny jest w sklepach w nowej odsłonie, która jeszcze mocniej podkreśla jego w pełni naturalne i lokalne pochodzenie. Wizualnej metamorfozie opakowania towarzyszy jeszcze jedna, równie istotna zmiana – nowa nazwa. Od teraz produkt funkcjonuje jako cukier z buraków cukrowych.

Mniej czerwieni, więcej bieli i zieleń, ale przede wszystkim buraki cukrowe na pierwszym planie – tak prezentuje się teraz flagowy produkt marki Cukier Królewski. Wizualnej metamorfozie towarzyszy jeszcze jedna zaskakująca zmiana – nowa nazwa. Zamiast „cukier biały” na froncie opakowania konsumenci zobaczą teraz napis „cukier z buraków cukrowych”. Przedstawiciele marki zmianę argumentują chęcią podkreślenia tego, co dotychczas mogło nie być dostrzegalne na pierwszy rzut oka, czyli w pełni naturalnego i lokalnego pochodzenia produktu. Aktualnie w sklepach dostępne jest limitowane, konkursowe opakowanie Królewskiego cukru z buraków cukrowych. W drugiej kolejności pojawi się standardowa wersja opakowania, która już na stałe zastąpi czerwoną torebkę.

– Cukier Królewski z buraków cukrowych to produkt w 100 proc. z natury, powstający z surowca dojrzewającego na malowniczych polach Polski południowej, pakowany w lokalnych cukrowniach – i zapewniamy, że takim pozostanie. Nasi konsumenci mogą zatem spodziewać się tej samej, najwyższej jakości artykułu w odświeżonym wydaniu – mówi Magdalena Budzyńska, Marketing & Corporate Communication Manager Südzucker Polska S.A.

Równolegle ze zmianą opakowania marka Cukier Królewski prowadzi akcję Piecz, Przerabiaj, Podziel się!, w której podaje gotowe rozwiązania na niemarnowanie żywności. Przypomina tym samym, że cukier nie tylko słodzi, ale jest też doskonałym konserwantem i nie ma terminu ważności. Akcji towarzyszy konkurs konsumencki, w którym można wygrać wyciskarkę wolnoobrotową, blender z systemem próżniowym lub zestaw less waste. Wystarczy kupić Cukier Królewski, zachować paragon i rozwiązać quiz na www.wyzwanie-niemarnowanie.pl. Konkurs trwa od 1 czerwca do 7 sierpnia.

źródło: inf. prasowa